almalé és kungfu Rólunk

Ahol működik az Airdrop, ott már bűncselekményt is elkövetnek vele

Az Apple Airdrop nevű szolgáltatásában az a csodálatos, hogy amikor szükség lenne rá, akkor éppen nem működik. Próbálnánk egyik Apple-vasunkról a másikra küldeni fájlokat, de az eszközök általában nem látják egymást. "Biztos bennem van a hiba" - gondoljuk szomorúan, és átküldjük emailben a cuccot.

Pedig a szolgáltatás működik, és erre most már bizonyíték is van. Az Egyesült Királyságban hallottak egy emberről, aki simán használja, sőt bűncselekményt is elkövet vele.

A cyber-flashing lényege, hogy az elkövető a saját nemi szervéről készült fotót átdob a körülötte lévő, véletlenszerűen kiválasztott embereknek az Airdrop segítségével. Aki ugyanis úgy állítja be a szolgáltatást, hogy bárkitől fogadhat fájlokat, az akár a buszon mellette ülő emberrel is kapcsolatba léphet ilyen módon. A 34 éves Lorraine Crighton-Smith is így járt: vonaton utazott, amikor felugrott a kijelzőjén egy pénisz fotója.

Ajándékba küldte neki egy szájberszatír.

A rendőrség már nyomoz az ügyben, hiszen azon túl, hogy az Airdropon csak Lorraine-ként megtalálható hölgyet sokkolták a képek, akár egy gyerek telefonjára is kerülhettek volna a szájberszatír képes anyagai. 

ad_177925283.jpg

Egyébként könnyen elkerülhető, hogy cyber-flashing áldozattá válj. A beállítások között az Airdrop menüjében kell figyelni arra, hogy csak a telefonkönyvedben található emberektől fogadhass fájlokat. Alapból így van beállítva az iPhone-okon.

Gézának köszi a linket.



Dokumentumok bizonyítják, hogy az Apple vezető nélküli autót fejleszt

A Guardian újságíróinak kezébe került egy levélváltás, amivel - ha valódi, és a lapot ismerve ebben komolyan nem kételkedünk - egyszer és mindenkorra bebizonyosodott:

az Apple tényleg önjáró autót fejleszt.

3f66ac99-229f-4228-a73f-4aa5a33139e2-620x372.jpeg

A levélváltás az Apple egyik mérnöke, Frank Fearon és a GoMentum Station nevű cég között zajlott. A GoMentum Stationnek van egy használaton kívüli, 8,5 négyzetkilométeres, második világháborús tengerészeti bázisa, ami tele van aszfaltozott utakkal. Felüljárókkal átívelt gyorsforgalmi utakkal, alagutakkal, vasúti átjárókkal. Az Apple pedig levélben érdeklődött a terület iránt, mikor foglalt, és mikor áll rendelkezésre számukra.

A terület nagyjából semmi másra nem jó, mint önjáró autókat tesztelni. 

Érdeklődött már a terület iránt a Google, a Honda és más autógyártók is. Pontosan azért, mert a világtól elzárva, kerítések mögött tudják tanulmányozni, hogyan viselkednek a vezető nélküli autók az utakon. 

És most már biztosnak tűnik: az Apple Project Titan nevű autógyártási részlege létezik. Tényleg erről tárgyalhattak a BMW-vel, a Mercedesszel, ezért vették fel a sok autóipari mérnököt, és a cég többi részétől hermetikusan elzárt csoport, aminek a feladata egy Apple-autó kifejlesztése, valóban létezhet.



Az Apple szereti a nőket és a feketéket, de mi a helyzet a programkódokkal?

A vállalat publikált egy új aloldalt a weblapján, amin a diverzitás csodájáról értekezik. Ebből kiderül, hogy az elmúlt évben 11 ezer új nőt vett fel a vállalat, ami 65 százalékos növekedést jelent egy év alatt, jött 2200 fekete alkalmazott (+50%) és 2700 spanyol ajkú (+66%).

applediversity2015.jpg

A 2015-ös munkaerő felvétel sokszínűbb volt, mint bármelyik korábbi évé, a nők aránya elérte a 35 százalékot, a feketéké a 11 százalékot, a spanyol ajkúaké a 13 százalékot. 

Én ennek nagyon örülök. Őszintén. Minél többféle ember dolgozik egy vállalatnál, az annál sokszínűbb, okosabb, ügyesebb lesz. És egyébként is ez a dolgok rendje. És tökre örülök, hogy a munkaerőfelvételnél szempont, hogy az alkalmazott nő legyen, meg fekete, meg ilyenek.

De az is szuper lenne, ha néhány év kihagyás után például olyasmire is elkezdenének odafigyelni, hogy az alkalmazott programozni is tudjon, hogy olyan például a lassan egy éve bemutatott Airdrop működni kezdjen, vagy képes legyen normális UI-t tervezni, hogy értsem végre, mi a szar történik az iTunes-omban, mert a legutóbbi frissítések óta csak tippelgetni tudok.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, engem a legkevésbé sem érdekel, ha kizárólag vak, fekete, spanyol-ajkú leszbikus numizmatanők írják azokat a kódokat a vállalatnál.



Késhet egy kicsit az Apple tévészolgáltatása

Mert hogy az is lesz neki, ez egyre biztosabbnak tűnik. Pontosabban nem egyre, mert vagy öt éve már egyfolytában biztosnak tűnik, csak míg eleinte ezt egy nagyképernyős tévével együtt árulva várta a piac, egy ideje már mindenki sejti, hogy a szolgáltatás csak egy funkció lesz az Apple TV-ben, amit olyan képernyőre kötünk, amilyenre csak akarunk.

Egyébként sokkal praktikusabb, egyszerűbb és kényelmesebb így.

appletv_tv-movies-print-780x579.jpg

Szóval jön az új Apple TV, amit már remegve vár a piac, erősebb processzorral, App Store-ral, fejlettebb távirányítóval, nem is sokára, esély van arra, hogy már szeptemberben bemutatják az új iPhone-nal együtt, csak épp a legfontosabb szolgáltatás, a tévézési lehetőség hiányzik majd belőle.

Állítólag az Apple minden nagy amerikai szolgáltatót be akar terelni az akolba, hogy havi 40 dollárért egy olyan csomagot kínálhasson az előfizetőknek, amiben az összes fontos csatorna programja elérhető lenne. Ez elég nagy dobásnak számítana, viszont érthető módon nehezen megy a megállapodás az olyan óriásokkal, mint a CBS, vagy a Fox, akik még mindig a hagyományos értékesítési modellben látják a túlélés esélyét és félnek az olyan újfajta konstrukcióktól, mint amilyet az Apple kínál.

Jó hír viszont, hogy amíg az amerikai piac egy szolgáltatásaitól megfosztott Apple TV-t kaphat csak ősszel, mi a saját szempontunkból egyből a teljes érték készüléket vásárolhatjuk meg, hiszen a tévés csomag úgysem lesz elérhető Magyarországon, annak kimaradása tehát nem oszt, nem szoroz. Mondjuk az jó lenne, ha például az HBO elérhető lenne a készüléken, vagy legalább az HBO Go appot telepíteni lehetne, hogy a szolgáltató filmjeit nagyfelbontásban lehessen nézni a tévénken.



Frissítették az OS X-et és az iOS-t is, Windows 10-kompatibilis a Boot Camp

Tegnap este kijött két kisebb update, mindegyik elsősorban hibajavításokat kínál. A Yosemite valószínűleg az utolsó update-jét kapta meg a 12.2.2-es iTunes-szal együtt ezekben a témakörökben:

screen_shot_2015-08-14_at_07_47_14.png

Szóval a Mail, a Photo és a QuickTime szedi majd össze magát, míg az iOS a következő javításokat kapta meg:

img_5862.PNG

És mindeközben befutott  Boot Camp 6-os is, amiben már benne van a Windows 10-kompatibilitás. Ilyenek történnek, miközben te békésen szenderegsz.




süti beállítások módosítása