Mert hogy az is lesz neki, ez egyre biztosabbnak tűnik. Pontosabban nem egyre, mert vagy öt éve már egyfolytában biztosnak tűnik, csak míg eleinte ezt egy nagyképernyős tévével együtt árulva várta a piac, egy ideje már mindenki sejti, hogy a szolgáltatás csak egy funkció lesz az Apple TV-ben, amit olyan képernyőre kötünk, amilyenre csak akarunk.

Egyébként sokkal praktikusabb, egyszerűbb és kényelmesebb így.

appletv_tv-movies-print-780x579.jpg

Szóval jön az új Apple TV, amit már remegve vár a piac, erősebb processzorral, App Store-ral, fejlettebb távirányítóval, nem is sokára, esély van arra, hogy már szeptemberben bemutatják az új iPhone-nal együtt, csak épp a legfontosabb szolgáltatás, a tévézési lehetőség hiányzik majd belőle.

Állítólag az Apple minden nagy amerikai szolgáltatót be akar terelni az akolba, hogy havi 40 dollárért egy olyan csomagot kínálhasson az előfizetőknek, amiben az összes fontos csatorna programja elérhető lenne. Ez elég nagy dobásnak számítana, viszont érthető módon nehezen megy a megállapodás az olyan óriásokkal, mint a CBS, vagy a Fox, akik még mindig a hagyományos értékesítési modellben látják a túlélés esélyét és félnek az olyan újfajta konstrukcióktól, mint amilyet az Apple kínál.

Jó hír viszont, hogy amíg az amerikai piac egy szolgáltatásaitól megfosztott Apple TV-t kaphat csak ősszel, mi a saját szempontunkból egyből a teljes érték készüléket vásárolhatjuk meg, hiszen a tévés csomag úgysem lesz elérhető Magyarországon, annak kimaradása tehát nem oszt, nem szoroz. Mondjuk az jó lenne, ha például az HBO elérhető lenne a készüléken, vagy legalább az HBO Go appot telepíteni lehetne, hogy a szolgáltató filmjeit nagyfelbontásban lehessen nézni a tévénken.