A Guardian újságíróinak kezébe került egy levélváltás, amivel - ha valódi, és a lapot ismerve ebben komolyan nem kételkedünk - egyszer és mindenkorra bebizonyosodott:

az Apple tényleg önjáró autót fejleszt.

3f66ac99-229f-4228-a73f-4aa5a33139e2-620x372.jpeg

A levélváltás az Apple egyik mérnöke, Frank Fearon és a GoMentum Station nevű cég között zajlott. A GoMentum Stationnek van egy használaton kívüli, 8,5 négyzetkilométeres, második világháborús tengerészeti bázisa, ami tele van aszfaltozott utakkal. Felüljárókkal átívelt gyorsforgalmi utakkal, alagutakkal, vasúti átjárókkal. Az Apple pedig levélben érdeklődött a terület iránt, mikor foglalt, és mikor áll rendelkezésre számukra.

A terület nagyjából semmi másra nem jó, mint önjáró autókat tesztelni. 

Érdeklődött már a terület iránt a Google, a Honda és más autógyártók is. Pontosan azért, mert a világtól elzárva, kerítések mögött tudják tanulmányozni, hogyan viselkednek a vezető nélküli autók az utakon. 

És most már biztosnak tűnik: az Apple Project Titan nevű autógyártási részlege létezik. Tényleg erről tárgyalhattak a BMW-vel, a Mercedesszel, ezért vették fel a sok autóipari mérnököt, és a cég többi részétől hermetikusan elzárt csoport, aminek a feladata egy Apple-autó kifejlesztése, valóban létezhet.