A vállalat publikált egy új aloldalt a weblapján, amin a diverzitás csodájáról értekezik. Ebből kiderül, hogy az elmúlt évben 11 ezer új nőt vett fel a vállalat, ami 65 százalékos növekedést jelent egy év alatt, jött 2200 fekete alkalmazott (+50%) és 2700 spanyol ajkú (+66%).

applediversity2015.jpg

A 2015-ös munkaerő felvétel sokszínűbb volt, mint bármelyik korábbi évé, a nők aránya elérte a 35 százalékot, a feketéké a 11 százalékot, a spanyol ajkúaké a 13 százalékot. 

Én ennek nagyon örülök. Őszintén. Minél többféle ember dolgozik egy vállalatnál, az annál sokszínűbb, okosabb, ügyesebb lesz. És egyébként is ez a dolgok rendje. És tökre örülök, hogy a munkaerőfelvételnél szempont, hogy az alkalmazott nő legyen, meg fekete, meg ilyenek.

De az is szuper lenne, ha néhány év kihagyás után például olyasmire is elkezdenének odafigyelni, hogy az alkalmazott programozni is tudjon, hogy olyan például a lassan egy éve bemutatott Airdrop működni kezdjen, vagy képes legyen normális UI-t tervezni, hogy értsem végre, mi a szar történik az iTunes-omban, mert a legutóbbi frissítések óta csak tippelgetni tudok.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, engem a legkevésbé sem érdekel, ha kizárólag vak, fekete, spanyol-ajkú leszbikus numizmatanők írják azokat a kódokat a vállalatnál.