almalé és kungfu Rólunk

Wozniak Bandi: Kezdődik!

Egy év után visszatér az Appleblogra Steve Wozniak ikertestvére, Bandi, hogy kéthetente, szombatonként meséljen nektek az Apple múltjáról, és arról, hogy miként lett a kis garázscégből a világ egyik legértékesebb vállalata. Jobs, Woz, Ive, az első Macintosh, az iPod és a többi.

Vigyázat, a sztorik legnagyobb része VALÓS lesz.

Oké, nem pont az első részben:

 

PS:

Kedves Bandi-Kommentelők!

Köszönjük az eddigi észrevételeket, a használható információt kisajtoltuk, lepároltuk, kis kémcsőbe szivattyúztuk, majd megittuk, hogy még jobb legyen a sorozat. De hogy megőrizzük a Bandi-rajongók jókedvét, meg persze a magunkét is, kikapcsoltuk a gravitációt a Bandi részek kommentjei alól.

A rajongóknak meg köszönjük a támogató email-eket, lájkokat, töltsétek be a földet, a Twittert és a Facebookot is. Bandi jó, és egyre jobb lesz, mert mi szeretjük.

 



Az óriás iPad is csak jövőre érkezik

A pletykák szerint ugye az nagyobb méretű iPhone-ok után az iPadek is megkapják a boostot. Egy 12,9 colos iPadet ígérnek, sőt korábban még azt is emlegették, hogy idén meg is érkezik.

reuters_ipad.jpg

A Wall Street Journal most arról ír, hogy az iPhone 6 Plus túlkereslete miatt nem tudják időben megkezdeni az óriás iPad gyártását. A Foxconnak ráadásul nehézségekbe ütközik összefogdosni a megfelelő mennyiségű munkást az üzemeibe. Ez utóbbi állítás még a laptop méretű tabletnél is sokkolóbb, pár éve ha száz embert vettek fel, ezren álltak sorban a bejárat előtt. Most, úgy tűnik, a béremelések ellenére sem annyira vonzó már elektronikai cuccokat összeszerelni.

A nagy iPad állítólag ugyanakkora felbontással jön, mint az iPad Air (2048 x 1536), és a 12 colos MacBook Airhez hasonlóan decemberben kezdik el a tömeggyártását. Azt meg csak remélem, hogy az újdonságnak ígérkező Air és a nagyobb iPad nem egy és ugyanaz a termék.

Értitek, mire gondolok:

61tcsS9WqwL.jpg



Az Apple Watch nem kütyü, az Apple Watch divattermék

Az Apple Watch nem kütyü, az Apple Watch divattermék

Nagyon rámentek az Apple-nél most erre a vonalra, és minden létező fórumon erősítik az állítást: senki ne gondoljon egy műszaki eszközként az Apple Watch-ra. A kütyümániások nyilván úgy fognak, de a cég célja, hogy sokkal több embert szólítsanak meg vele. Olyanokat, akik eddig is hordtak órákat, ékszerként tekintve azokra.

Nézzük csak meg a kínai Vogue novemberi címlapját a szupermodell Liu Wennel:

cover-nov-2014-for-meng-700x902-1.jpg

Korábban pedig a highsnobiety.com oldaláról származó conceptek kerültek ki, amin híres divattervezők stílusában képzelték el az Apple óráját:

Concept imagines Apple Watch designed by famous fashion designers | 9to5Mac 2014-10-10 08-27-17.png

És ami egyértelműen része ennek az egésznek: a divatvilághoz leginkább kompatibilis Jony Ive is kibújt a csigaházából, egyfolytában nyilatkozik, barátkozik ebben az új közegben, interjúkat ad és az Apple Watch-ról besszél. Olyanokat, hogy

Tovább olvasom


Az Apple TV lehet az okoslakásod középpontja

Hivatalosan is elindult a HomeKit, az Apple kiadta a végleges specifikációkat a kiegészítőket gyártó cégeknek, most már a Made-For-iPhone/iPad/iPod (MFi) licencprogram része lett az okoslakás víziója is. Eddig is kiadtak már néhány terméket, de általában nagy cégek vagy az Apple stratégiai partnerei mertek belevágni a követelmények pontos ismerete előtt.

Még érdekesebb, hogy az Apple TV legújabb bétájában már egyértelművé vált: a set-top-box simán beállítható remote access peernek egy ilyen rendszerhez, vagyis egy sok-sok érzékelőből, motorból, izzóból és termosztátból álló szisztem “központi elosztója” lehet a cucc, és lehetővé teszi, hogy a tévéden láthasd az összes okos eszközödet, és irányíthasd is onnan, vagy az iOS appból, vagy épp akárhonnan. Akár távolról is, az irodából vagy az autódból.

9733-1633-homekit-l.png

Az Apple TV, mint egy központi HomeKit hub, több szempontból is zseniális ötlet. Először is, már egy csomó otthonban ott van. Kicsi, olcsó, 29.900 forintért (itt olcsóbban hozzájuthatsz) már most is egy csomóan megvették, pedig még szó sem volt eddig arról, hogy ilyen lehetőségeket is kínál majd.

Bluetooth-mikrofonokat a rendszerhez kapcsolva az egész lakásban bárhol elkurjanthatjuk magunkat, hogy “Hé Siri, tekerd le egy fokkal a hőmérsékletet a nappaliban, és nyisd ki a garázskaput, megjött az uram, a sárkány”, az utasítás eljut az Apple TV-be, a készülék az Apple szervereinek segítségével értelmezi azokat, és kiadja a megfelelő utasításokat a megfelelő rendszereknek. A hőmérséklet csökken, a garázskapu kinyílik. Még csak telefont sem kell nyomogatni, ez az igazi menőség.

Ez igazi Apple-féle csavar tehát. Egy olyan terméknek adnak új értelmet, ami eleve jó deal volt, így meg aztán ellenállhatatlan lesz. A HomeKit pedig beindult, és várható, hogy hamarosan elöntenek minket a “thing”-ek.



Mit várunk október 16-ra?

Ahogy tegnap írtuk, jövő csütörtökre kiküldte a meghívóit az Apple: az Infinite Loop-i Town Hallban lesz az esemény, vagyis kevesebb ember fér majd be, mint legutóbb. Itteni idő szerint este hétkor kezdődik Tim Cook nyitó beszéde, ebben nincs változás a korábbi eseményekhez képest.

screenshot-2014-10-08-12-01-58.png

Amire biztosan számíthatunk:

iPad Air

Az új gép várhatóan vékonyabb lesz, A8 SoC-vel szerelt, meg persze az iPhone 6-ból ismert M8-as "motion co-processorral" és érzékelőkkel. A kamera minőségének javítása állandó topik, tuti most is rádobnak egy lapáttal a képminőségre. Várjuk már nagyon a Touch ID-t is az eszközbe, biztosra vesszük a fejlettebb kijelzőt is - nem feltétlenül felbontásnövelésre gondolunk, bár a pletykák már a Retina HD kijelzőt emlegetik. Apróság, de fontos lehet: aranyszínű opció is várható.

iPad Mini

A fentiekből valamennyit ő is megkap. Remélhetőleg mindent.

OS X Yosemite

Most már nagyon ideje, hogy letölthető legyen, valószínűleg az esemény után lehet rácuppanni az ingyenes update-re. Nemrég már a második Golden Master verziót adta ki a cég, vagyis nagyon kész vannak vele.

iMac

A hírek szerint Retina felbontással érkeznek, a kódokban 6400 x 3600, 5760×3240 és 4096×2304 felbontásra találtak korábban utalást. Gyorsabb wifi, erősebb processzor és grafikus mag, változatlan dizájn. Erre számítunk.

Mac mini

Szegény mini lassan két éve frissült, az Apple mintha teljesen elfeledkezett volna a mai napig egyik legszerethetőbb kis dögről. Nem tudni, hogy erre a gépre is utalt-e az Apple, amikor az it’s been way too long feliratot álmodta meg a meghívóban, de igaz rá.

MacBook Pro

A Retina kijelző nélküli modell 2012 óta nem frissül, szerintem várható a teljes kivégzése, eltüntetése, elásása, ledarálása.

Retina MacBook Air

Egyre biztosabb, hogy tényleg létezik egy 12 colos, laposabb új modell, ami állítólag Retina kijelzővel érkezik. Viszont a hírek szerint gyártási nehézségek miatt nem tudnak annyit összerakni, amennyi egy karácsonyi starthoz kell, úgyhogy lehetséges több alternatív forgatókönyv. Most bemutatják, vágnak vele kenyeret meg ilyesmi, de bejelentik a 2015-ös forgalmazást, esetleg egy nagyon szűk piacon indítást még idén.




süti beállítások módosítása