almalé és kungfu Rólunk

Itt a Steve Jobs-film trailere

Tudom, tudom, Ashton Kutcher egy büdös gyökér (Demiért duplán utáljuk), a rendező, Joshua Michael Stern egy tehetségtelen senki, Josh Gad meg hiába igénytelen és túlsúlyos, egyáltalán nem hasonlít Wozra, szóval a jOBS-nak el kell buknia, de akkor is: ez a trailer megvett engem. Simán lehet, hogy jó film lesz, és még mozijegyet is fogok fizetni érte!



Ilyen lesz az iPhone 5S?

Itt vannak a világ legunalmasabb nagyfelbontású képei. Itt van egymás mellett a régi és az új előlap belülről:

13.06.18-iPhone5SDisplay-1.jpg

Itt kívülről:

13.06.18-iPhone5SDisplay-2.jpg

Elképesztő!



Frissült az Apple TV szoftvere

Csak reszelgetik ezt a hobbit, még ha nem is öles léptekkel: mindig csak valami apróság kerül bele, de ez az apróság többnyire egy új ikonnal, tehát új szolgáltatással jár. Most az 5.3-as update futott be, ami frissítés után ezzel az üzenettel fogad:

P1230272.JPG

Igen, nálunk két új app bukkant fel. A Qellóval nagyfelbontású zenei videókat és koncerteket kézhetünk, a Crunchyrollban meg mindenféle japán animét és drámát pörgethetünk végig. Rétegigényt elégít ki mind a kettő, de hát maga az Apple TV sem tömegcikk egyelőre.

Az amerikai felhasználók persze megint valamivel többet kaptak, és egyre jobban elhúznak tőlünk. Az én Apple TV-men most 16 alkalmazás van:

P1230275.JPG

Náluk már 19:

apple-tv-update.png

Legjobban talán az HBO Go app hiánya zavar, de kiderült, hogy azt az amerikai júzerek közül sem kapta meg mindenki, és időközben előkerült egy közlemény is, miszerint előbb-utóbb mindenkinek a kijelzőjén felbukkan az ikon. Talán a magyarokén is. Akkor már csak egy problémám marad: hiába vagyok HBO előfizető, a Go szolgáltatást csak akkor tudnám használni, ha inviteles, T-Homes-os, TARR-os vagy Vidanetes területen lennék, a UPC hálózatában nem érhető el ez az egyébként online szolgáltatás (nem is értem). Szóval a tévémen valószínűleg akkor sem lesz ott az ikon, ha az inviteles Apple TV-júzereknél már igen.

Le is mondom az HBO-t mindjárt a francba.



Az Apple-é a digitális zenepiac 75 százaléka

Kaptunk egy remek kis grafikont, amiből kiderül, hogy miként oszlik meg negyedéves bontásban az iTunes forgalma. Ha megnézitek, kiderül, hogy a könyvpiac nem hasít, és a szolgáltatások kategóriája is inkább csak stagnál, de az appoké, videóké, zenéké és programoké folyamatosan növekszik.

13.06.20-iTunes.jpg

Foglalkozzunk ezen belül a zenékkel: a Dediu felmérése szerint az átlagos júzer 12 dollárt költ évente dalokra (megnézem, én tavaly 49-et költöttem) az iTunesban, így tehát 575 millió aktív júzerrel számolva 6,9 milliárd dollár volt az iTunes Music Store bevétele 2012-ben. Márpedig ez elég sok, ha figyelembe veszed, hogy a teljes digitális zenepiac forgalma valahol 9,3 milliárd körül zárt tavaly. Az Apple tehát egymaga kiadta az iparág bevételének a 75 százalékát.

A maradékon a Pandora, az Amazon és néhány kisebb gyártó osztozkodott.



Megjött az XCOM: Enemy Unknown iOS-re

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én már attól izgalmi állapotba jövök, ha leírom az XCOM-szót. 1995-ben, 14 évesen játszottam hajnaltól hajnalig a Terror from the Deeppel, amit nemrég sikerült megszereznem Macre is, hogy akadály nélkül törjön elő belőlem az életem első fele: megint gyereknek éreztem magam, pont ugyanaz volt az izgalom, mint 18 éve.

1995 óta több rész is megjelent, ezek már kimaradtak, és valahogy el is felejtettem a sorozatot, amíg tavaly meg nem jelent az Enemy Unknown. Ezt az epizódot sokan a legjobbnak nevezték az eredeti óta, mindenki írt róla, nekem meg beugrott a Terror from the Deep, aztán jól letöltöttem Macre.

Most eggyel továbbléphetek, mert ma megjelent iOS-re a program, már töltheted is az App Store-ból, igaz, nem nagyon olcsón: 18 euróért, amiért cserébea gyártó azt ígéri, hogy az élmény pont ugyanakkora lesz, mint Macen, vagy pc-n, szóval elvileg megéri kifizetni érte a pénzt. Már csak egy rendes játékkontroller kellene, és mehetne a mészárlás.

xcom4.jpg

6C7937132-2kg-xcomeuios-review-01.blocks_desktop_large.PNG

Még egyszer: itt vehető meg.

Disclaimer: Az Appleblog részt vesz egy Affiliate-programban, ha a posztokban elhelyezett linkekre kattintva vásárolod meg az App Store-os programokat, részesedést kapunk a vásárolt összegből. A program ára nem változik, csak jó lesz nekünk. Ha nem akarod, hogy jó legyen nekünk, írd be simán a Google-be a program nevét, és megkapod jóság nélküli App Store-os linket.

 




süti beállítások módosítása