almalé és kungfu Rólunk

Utazó iPhone: Appleby

Andris küldött nekünk újabb bizonyítékot, hogy az Utazónk tovább fedezi fel magának a világot. A kép Toronto mellett készült a vonaton, Appleby megállóhelynél. A név olyan szép volt, hogy a telefon és a gazdája is elmorzsolt egy könnycseppet, utóbbi zsebkendővel, előbbi vízre elszíneződő indikátorral (garanciaidőn kívül már lehet) törölve fel a meghatódottság nedveit.

Nem messze a megállótól található a híres Appleby független iskola. Ezt az iskolát Kanada 100 legjobb munkáltatójának is beválasztották, ráadásul egy kutya is van a címerében, a további magyarázat felesleges.

A szívünk szakadt azonban meg, amikor olvastuk, hogy noha a technológia, az internet és a számítógépek az egész iskolai életet átitatják (ez volt a második iskola Észak-Amerikában, ahol fullra laptoposították az épületet), mégsem iPadet adnak a diákoknak. A Wikipedia szerint Fujitsu Lifebook T4410 tableteket ls SMART Boardokat nyomnak a gyerekek kezébe.

Jó hogy nem bunkósbotot!



Koncert zenekarra és iPadre

Ned McGowanés a Rotterdami Szimfoniusok különleges ötletet valósítottak meg. Úgy érezték, az iPad megérett arra, hogy önálló hangszerként szerepeljen egy concertóban, sőt ő legyen a prímás:



SmartEast híradó 14.

A héten a Blog.hu, a Nokia, és a Microsoft közös rendezvényén bejelentették, hogy a legnépszerűbb blogok nemsokára megjelennek Windows Phone-os alkalmazásként, így a Microsoft operációs rendszerét használók kedvenc blogjaikat június 15-től élő csempeként is kirakhatják a kezdőképernyőre.

Természetesen a SmartEast is részt vett az eseményen, ahol Ancsa ismerkedett a legújabb készülékekkel, a kinectes Fruit Ninjával, és persze megkérdezte a résztvevőket, mit hoztak ők a rendezvényre.

Külön örültünk, hogy az alkalmazás demózása az Applebloggal történt, ezt egy újabb lépésnek vesszük a SmartEast jelszava, a platformok közötti megbékélés felé vezető úton. Ezt de szépen írtam.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!





Hírhétfő minimál Térképversenybe fogott a Google és az Apple





Jelentés a frontról Arattak hazánk fejlesztői a WPAppAwards-on

A videót Polcz Péter készítette



Feltámasztják a MacBook családot?

Újabb pletyka érkezett, figyelem. Pánikra semmi ok.

Legutóbb egy táblázatot boncolgattunk, ami azt állította, hogy a most bemutatásra kerülő MacBook Prók árban sokkal jobban elhúznak majd az Air-ektől, és az is felmerült, hogy a frissítés végképp nem érinti majd a 13 colos Pro modelleket. A népszerű termékkategória elkaszálásának rémével fenyegetőzés nekem abszolút valószerűtlennek hatott.

Most viszont az Appleinsider tutibecsszóra megbízható forrása súgott egy olyat, ami elvileg beleillik a fenti találgatásokba, de ki is egészíti azt. Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője ugyanis úgy értesült, hogy az Apple visszahozza a MacBook családot. Nem pont azt, amit tavaly kivégzett, ezek "new MacBook" lennének.

A fehér műanyag nem térne vissza, inkább arról lenne szó, hogy a Pro jelzéssel ellátott laptopokat kiemelik a mezőnyből. Több memória, nagyobb ssd, gyorsabb processzor, míg a most belépő szintűnek számító MacBook Prókból egyszerűen csak MacBook lesz.

Na erre varrjatok gombot.



Lázadás tört ki a Foxconn egyik gyárában

Az eset hétfőn történt a csengdui üzemben. Rendőrök százait vezényelték ki a gyárakhoz, ahol már javában ment a buli: rongálták az épületet, szemetesládákat, bútorokat, üvegeket és meggyújtott anyagokat dobáltak ki a munkásotthonok ablakain a feldühödött dolgozók. Több tucat dolgozót vettek őrizetbe.

Állítólag akkor harapózott el a helyzet, amikor a Foxconn két biztonsági őre meg akart akadályozni egy lopást: néhány alkalmazott próbált meg állítólag lenyúlni valamit. Néhány másik dolgozó, akik a hírek szerint nem túlságosan kedvelték az őröket, feltartóztatták és elkergették őket. Nem sokkal ezután elkezdték a rongálást, állítólag közel ezer dolgozó vett részt a felkelésben az egyik férfiszálláson. A rendőröket a biztonságiak hívták ki.




süti beállítások módosítása