Sok hülyeséget láttunk mostanában a neten, úgyhogy muszáj óvatosnak lennünk, most viszont olyan durva állítást fogalmaztak meg táblázatba foglalva, hogy kénytelenek vagyunk foglalkozni a témával.

Egy rémisztő, új világ képe bontakozik ki előttünk.

Történt, hogy a 9to5Mac a birtokába jutott egy táblázatnak, amin elvileg ott van az összes új Apple-termék. Erről beszélek:

Nézzük, mi az ijesztő benne. Azt például rögtön láthatjuk, hogy MacBook Próból kettő van a szokásos három helyet. Ráadásul ezek is meglehetősen drágák (az árak ausztrál dollárban értendők, de ennek árfolyama nem tér el az amerikaitól, csak van rajta adó is). Azt nagyjából kizárhatjuk, hogy 13-as gépet adnának 2500 dollárért, nagyon úgy tűnik tehát, hogy ez a méretosztály nem is létezik az Apple új kínálatában. Mintha kinyírnák a gépet és a Pro kategóriában csak az új, drága, vélhetően 15 colos modelleket kínálnák.

Akinek más méret kell, az az Airrel vigasztalódhat, ebből négy modellt is bemutatnak, nyilván két 11-est és két 13-ast. Az iMac-kategóriájában nincs nagy meglepetés, Mac Próból meg hármat kapunk, ahogy arról tegnap is szó volt.

Oké, pletyka, de gondoljuk csak át egy pillanatra: el tudjuk ezt képzelni? Képes lenne kinyírni az Apple a 13-as és 17-es sorozatú Prót, és az Air felé terelni a felhasználói többségét, az igazán Pro júzereknek meg csak a 15-öset hagyni alternatívaként, viszont azt betyárosan drágán? Tény, hogy manapság már nem sokban különbözik egy 13-as Air egy Prótól, viszont pont az új, alacsony fogyasztású négymagos csipek és a merevlemez megtartása mellett az optikai meghajtó helyére beférkőző nagyobb akku-kiegészítő ssd-kombó adott volna lehetőséget arra, hogy a profi gép látványosan megkülönböztesse magát vékonyka rokonától. Erre elbúcsúznak tőle? Mint annak idején a sima MacBooktól? Vagy a csúcson lévő iPod minitől? Vagy annyi más sikerterméküktől?

TŰKÖN ÜLÜNK!