Közeledik a WWDC, az Apple ötnapos fejlesztői konferenciája, amin az iOS és a Mountain Lion újdonságainak bemutatása lesz a legfontosabb cél. Előbbivel kapcsolatban a leggyakrabban emlegetett pletyka mindenképpen a cupertinóiak saját térképszolgáltatása. 

De a Google sem ül ölbe tett kézzel, és várja, hogy kihúzzák alóla a talajt.

Június 6-ra, vagyis öt nappal a WWDC megnyitója előtt ők is szerveztek egy eseményt. Ezen az eventen a meghívó szerint megmutatják, hová tart a Google Maps, megosztják a terveiket, és demók segítségével vázolják is a fejlesztések irányát.

Az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy az Apple ugyanezt a szolgáltatást mutatná be a WWDC-n, amit én kizártnak tartok. Egy rakás térképkészítő céget vásároltak már fel, amivel egy csomó tudást olvasztottak be a cupertinóiak, és a bennfentesek szerint eljött az ideje a coming outnak.

Öt nappal az Apple készre kalapált szolgáltatása előtt a Google lépése inkább hangtompító hatású, a cél az, hogy kevésbé durranjon nagyot az iOS-es újítás. Hihetetlennek tartom ezt a jelenséget, ahogy az Apple egyetlen lépéssel védekező állásba kényszeríti a versenytársait, akármilyen vezető pozícióban legyenek is. Még azelőtt, hogy egyáltalán bemutatnának bármit.

Izgalmas hónap elé nézünk, készüljetek.