A héten nagyon sok olyan hírrel találkoztunk, ami az Apple ilyen vagy olyan téren vett erősödéséről számolt be. Mindjárt itt volt az első: az amerikai egyetemisták körében egyre népszerűbb a termék, negyven százalékuk macet akar. Jelenleg az internetező amerikaiak 7.58 százaléka ül Apple gép előtt, ez is nagy növekedésnek számít a tavalyi adatokhoz képest. A felmérés szerint az iPhone a leggyakrabban használt hordozható internetböngésző. Az iTunes zenebolt utolérte a Wal-Martot, és nem telik el majd sok idő, és amerika legnagyobb zeneboltja hivatalosan is az Apple online Store-ja lesz. Ilyen hírek mellett nem csoda, hogy az Apple részvények tovább emelkedtek, a hónap első hetében még 120 dollárért kapható részvényért volt, hogy 155 dollárt is kértek.

Terítéken volt természetesen a 3G-s iPhone is, hallottunk 45 milliós eladási mennyiségről a következő évben, hallottunk arról, hogy nem változik majd a telefon ára, ha 3G-s és GPS-es csipek lesznek benne, sőt, jöttek hírek olcsóbb iPhone-okról is.

Hírek érkeztek a Leopard 10.5.3 update-jéről, először kiadtak egy próbaverziót tesztelésre, majd bővítették azt újabb 17 javítással, majd később még több lehetséges bug fixről számolt be az Apple. A frissítés megjelenése két hónapon belül várható.

A blog legnagyobb port kavart témája a héten azt fejtegette, hogy ha összehasonlítjuk az Apple laptopjait és asztali gépeit a többi gyártó hasonló gépeivel, nem tapasztalunk jelentős árkülönbséget. Megint elhangzottak a klasszikusnak számító érvek, hogy a mac egy szépen becsomagolt semmi, meg hogy a mac az agyatlan gazdagok kiváltsága, és én tényleg örülök, hogy ennyien mernek "másképp gondolkozni".