almalé és kungfu Rólunk

Sokkal egyszerűbb lesz tömegével képeket, videókat megosztani iOS12-ben

Az idén megjelenő iOS 12-be épített új Photos képességei között lesz egy elég hasznos, amivel a képek vagy videók megosztása lesz sokkal könnyebb. A képek és videók kijelölése után a Megosztás gombra kattintva lesz ugyanis egy új gomb: Copy Link, vagyis Link Másolása. Ez nem magukat a képeket másolja fel vágólapra, hanem egy gyors előkészítés után az adott képek és videók iCloud linkjét generálja le. Innen bármelyik programba lépve beilleszthetjük a linket, amin keresztül bárki hozzáfér a fájlokhoz, nem kell a fogadó félnek regisztrált iCloud tagnak lenni, és nem is kell, hogy Apple terméket használjon.

ke_pernyo_foto_2018-07-06_10_54_31.png

Az ilyen megsztásainkat aztán a For You szekcióban kezelhetjük majd a Photos app alatt.

how-to-share-photos-videos-temporarily-iphone-ipad-ios-12-3.jpg

 

Baromi logikus, hiszen ha a képeink eleve iCloudban vannak, innen visszamásolni a telefonra, és úgy egy másik programból memóriát, háttértárat és erőforrásokat használva felmásolni egy új helyre nem logikus. Persze iCloud-os email-címmel eddig is megoszthattunk méretes fájlokat, ezeket ugyanilyen link formájában osztotta meg a fogadó féllel, de nem mindenkinek van iCloud emailje, és nem is feltétlenül akarunk emailben küldözgetni ilyeneket.

Ugyanakkor a Messages appban eltűnt a fotó beillesztés gomb az üzenetszövegmező mellől. Ehhez ezentúl meg kell nyomni az App Store gombot, és ott rányomni a Photos ikonra. Egy nyomással több, vagyis bonyolultabb lett itt a fotómegosztás, reméljük, túléljük majd.

ke_pernyo_foto_2018-07-06_11_15_16.png



Egybekezdés: Hihetetlen új színekkel érkezhet az LCD iPhone idén

Na, akik a régi, színes Apple-t sírták vissza, azoknak idén talán megkegyelmeztek. Az Apple a pletykák szerint egészen új színekkel dobja piacra és fel a telefonokat, a 6.5 colos készülék fekete, fehér és egy új arany színnel érkezik, míg az olcsósított iPhone X-szerűség szürke, fehér, kék, vörös és narancs színekben pompázik majd, ez utóbbi talán az elnök tiszteletére (legyen valami jó kis deal a kínai vámra). A 9to5Macen találtam egy szupejó kis concept képet, a színek valahol

félúton a tökkös és a nyalnivaló között,

ha tényleg ilyen színekben jön a telefon, akkor sikerre van ítélve.

1iphones_0.jpg

(Egyébként akit érdekel, milyen kék vagy zöld jár mostanában Jony Ive fejében, itt egy kis segítség, hivatalos forrásból:

ios11-watchos4-iphone8-series3-watch-face-gallery-pride-face.jpg

)



Az összes nagy Apple-fejlesztés összeér egy pontban: az autónkban

Az iPhone esetében az Apple a busy emberre méretezett. Az információra, hatékonyságra éhes gépre. Végül csodálkoztak - maga Tim Cook mondta el nemrég -, hogy mennyire félremegy a szándék azáltal, hogy az emberek túl sokat használják a telefonjukat. Mert az okostelefon a résekbe szivárgott be: az unatkozó ember volt a kedvenc tápláléka, aztán miután azt az időt elfoglalta, elfoglalt egyre többet, a korábbi időtöltések kárára. Minél fiatalabb volt az áldozat, annál könnyebben haladt, ugyanis a technológiai fejlesztések legnagyobb részénél sosem gondolnak a gyerekekre.

Az AR fejlesztésnél más a helyzet. Az unatkozó ember meghalt, rá már nem lehet ruhát húzni, viszont van egy embertípus, egy humánprofil, ami egyelőre kiaknázatlan. Mert nem létezik. Ez az önjáróautó-utas.

dims.jpg

Az ő ideje nem kihasznált, már amennyiben teljesen önjáró technológiáról beszélünk. Persze nyomogathatja az okostelefonját, de lehet kitalálni ennél jobbat is.

Tovább olvasom


Egy újabb horror Apple szerviz sztori, amiből viszont tanulhatunk is valamit

Ádám osztotta meg velünk egy garanciális MacBook Pro laptop garanciális kálváriáját.

Készülék: MacBook Pro (13 col, Touchbar nélkül, 512 SSD, 2017), értéke: 700.000 Ft (nem APR-ben történt a vásárlás)

Probléma: A két thunderbolt 3-as portból megszűnt működni az egyik – hardveres, garanciális probléma.

Készülék leadása: 2018.01.23.

Új készülék átvétele: 2018.05.14.

Tanulság: Oda vidd vissza, a garis készüléket ahonnan vásároltad, ne direktben szervizbe!

Ádám elmondta, hogy eleve rosszul indult számára az egész élmény, hiszen két hétre kapott időpontot a szervizbe. Ő is valami olyasmit gondolt, amit én is szeretnék gondolni, hogy ilyen esetben a cég hivatalos szervize futárral vitetné el a terméket azonnal, hatalmas elnézéskérés közepette (létezik ilyen szervízszolgáltatás Magyarországon, csak nem Apple). Cserekészülék nem járt.

Egy hónappal a leadást követően semmilyen felvilágosítást nem tudtak adni, javasolták, hogy Ádám vegye fel a kapcsolatot az európai központtal, ott majd megmondják, hol tart az ügy. Ehhez kapott egy eszkalációs számot.

Tovább olvasom


Három új terméket mutatott be az Apple, de talán nem is tudott róla

Valójában egyetlen új terméket, egy seatlle-i Apple Store-t mutatott be, a University Village-ben, azonban a képeket tüzetesebben megvizsgálva ráébredtem, hogy többről van itt szó. Az Apple titkon, fű alatt és talán még önmaga elől is elhallgatva tesztel olyan összetett új termékeket, amik leírására egy olyan szó, mint “telefon” vagy “tablet” kevés. Ezek a termékek lehetnek közösségi élményre, bizonyos élethelyzetben történő támaszra vagy éppen emocionális állapotra való ún. unprescripted javak. Ezek, meg nem erősített információk szerint, Siri javaslatai által készültek, az asszisztens mögött titokban dolgozó AI ezekben látta az emberiség számára leginkább szükséges matériákat.

seattle.jpg

img_2521-interior-tree-well.jpeg

img_2556-leather-bench-and-tree-well.jpegKépek forrása: 9to5Mac




süti beállítások módosítása