almalé és kungfu Rólunk

Steve Jobs pirítóson

il_570xN.280623700.jpg

Azt hiszem, erre a hétre elég az internetből. De lehet, hogy a hónapra is.

Az Etsyn lehet megvásárolni 4545 forintért egy ilyet egyébként, ha kedvet kapna valaki.

via TUAW



Félreütés az iOS 7-ben! Bejelentettük!

Megtaláltuk az iOS 7 leggyalázatosabb hibáját. Egy olvasónk, Csaba küldte be az elképesztő észrevételt: egy elütés van a menüben. Csak erős idegzetűeknek:

image_1.jpg

A probléma csak iPhone 5s-sel jön elő, hiszen a Beállítások - Általános - "Jelkód ás ujjlenyomat" menüpontjánál látható. Helyesen ugye Jelkód és ujjlenyomat lenne.

A nyelvtannácik konstans szemrángást kapnak minden alkalommal, amikor be kell menni a Settingsbe. Lehet, hogy ők már át is váltottak angol nyelvre, hogy kibírják valahogy karácsonyig.

Csaba szerette volna bejelenteni a hibát, de nem tudta, hol kell. Megkerestem a lehetőséget, az apple.com/feedback oldalon van erre mód.

Azt ígérik, figyelnek ránk:

Screen Shot 2013-10-18 at 10.56.22 PM.png

Azt ígérik, gondosan elolvassák a feedbackemet.

e.png

Én ezt most elküldtem. A poszt élesítésének dátuma a start, számoljuk, mikorra sikerül átírni az "ás"-t.

Csak azért fontos ez a teszt, mert a most egy éve bejelentett Apple Maps hibákat természetesen a mai napig leszarják. A Sziklatemplom még mindig a Dunában van, Szomory Dezső még mindig Szomry Dezső.



Fontos frissítés érkezett a 2012-es MacBook Airekhez

Firmware update érkezett a mid 2012-es MacBook Airekhez. A frissítés egy komoly hibát orvosol, ami a 2012 júniusa és 2013 júniusa között eladott, 64 és 128 gigás flash háttértárral szerelt MacBook Aireknél okozott problémát.

Screen Shot 2013-10-18 at 9.17.58 PM.png

Az Apple szűkszavúan kommentálta a dolgot, a weboldalon mindössze annyit írt: az érintett laptopok kis százalékánál előfordult probléma a flash-tárolóval, ami egyes esetekben adatvesztési is okozott. A felhasználók visszajelzése szerint akár a teljes háttértárhalált is jelenthet.

Ez az update leteszteli a flash tárolót, és az esetek többségében felteszi az új firmware-t. "Amennyiben a meghajtót nem lehet frissíteni, az Apple ingyen kicseréli azt" - írják.

Akinek tehát ilyen Air-e van, ne halogassa a dolgot: backupoljon egy nagyot, aztán tesztelje le az új szoftverrel a gépét. Ha gond van, irány az Apple-szervizek egyike.

Az update elérhető a Mac App Store-ban az update menüpontban, vagy erről a weboldalról.



Mennyit ér az Apple 2020-ban?

Nagyon szórakoztató kérdés. Az egyetlen, gyermekien naiv megközelítése a válaszadásnak: a MATEMATIKA.

Horace Dediu, az Asymco általában meglepően pontos becsléseket adó elemzője készítette ezt a két grafikont, ami nagy távlatban veszik észre a trendeket, és húzzák rá a valóságra a hibátlan matematikai modelleket.

Screen-Shot-2013-10-17-at-10-17-4.01.35-PM.png

Az elsőn azt láthatjuk, hogy az okostelefon penetráció exponenciális növekedése gyakorlatilag az iPhone 5c megjelenéséig tartott, itt van az inflexiós pont, aminek a végén azért csak ott van az a lehetetlen 100 százalék.

A másik az Apple tőzsdei értékeire rajzol rá egy Gauss görbét. Ebből az látszik, hogy az Apple részvényének értéke 2020-ban kábé annyi lesz majd, mint 2005-ben. Igaz, hogy a napokban pont megint 500 dollár fölé kúszott az AAPL papír ára, de ez sem mászik ki a túlméretezett matematikai kalap alól.

Természetesen az elemző sem veszi túl komolyan ezeket a vonalakat, de a mostani tudásunk szerint ez a legtöbb, amit el tudunk mondani a jövőről. Máshogy fogalmazva: ilyen keveset tudunk a jövőről.

Annyit még hozzátennék, hogy a legtöbb esetben a valóság tényleg ilyen szép matematikai görbéket rajzol ki. Akármennyire is szeretjük magunkat individuumok összességének tekinteni, ahol mindenki azt teszi, amit akar. A valóság az, hogy sokszor kiszámíthatóak vagyunk.

Főleg utólag.



38 hazai autómárkából 9-nek van magyar mobilváltozata

Az ARworks nevű mobilfejlesztő cég érdekes próbának vetette alá a hazai weboldalakat. Megvizsgálták 38 hazai autóimportőr weboldalát MacBook Prón, majd iPhone 5-ön és egy Sony androidos készüléken. Arra voltak kíváncsiak, az oldalaknak van-e valamilyen mobilra optimalizált változata. Hogy ne kelljen nagyítgatni az olvasáshoz, menünyomáshoz, ne kelljen a flash tartalom helyén egy nagy büdös semmit nézegetni.

Meglepő módon kiderült, hogy a legtöbb márkának nincs ilyen a magyar piacon: az október
3-6. között végzett teszten az oldalak 31 százalékának volt valamilyen mobiloptimalizált megoldása, ezek közül azonban három angol nyelven volt csak elérhető. Összesen tehát 24 százalékuk mondhatta el, hogy kimaxolta a mobilkorszakot, legalábbis egyelőre.

Slide07_1.jpg

A narancssárga gyártóknak van mobilváltozata. A lemaradottak között olyan márkákat is találunk, mint az Audi, a BMW, a Ferrari, a Jaguar vagy a Mercedes.

Az ARworks által készített összeállításban az összes vizsgált oldalról megnézhetitek a screenshotokat, néhányan az eminensek közül:

Screen Shot 2013-10-18 at 9.59.38 AM.jpg

Screen Shot 2013-10-18 at 9.59.07 AM.jpg

Screen Shot 2013-10-18 at 10.00.03 AM.jpg

Screen Shot 2013-10-18 at 9.59.50 AM.jpg

És néhány a renitensek közül:

Screen Shot 2013-10-18 at 10.00.32 AM.jpg

Screen Shot 2013-10-18 at 10.00.49 AM.jpg




süti beállítások módosítása