almalé és kungfu Rólunk

Biztonsági hibára bukkantak a Safariban

Nemrég új biztonsági rést fedeztek fel az iOS Safariban, ami lehetővé teszi egy támadó oldalnak, hogy más url-t mutasson a felhasználó felé, mint ami valójában meg van nyitva.

A probléma az 5.1-es operációs rendszer alatt is él, mindegyik iOS-eszközön. Egy weboldalon demonstrálják is a problémát, a demo gombra kattintva egészen úgy érezzük magunkat, mintha az Apple oldalára tévedtünk volna, pedig csak a Safari lett becsapva.

A gyanútlan böngésző áldozat, aki egy hírlevélből talált rá a támadó oldalra, simán rendelhetne egy ilyen site-ról egy új iPadet, megadva a bankkártyája adatait. Aztán csak nézegethetne, mint hugyozó disznó a búzában, régi magyar mondás szerint.



Tehenemet egy iPhone-ért

A Manna.ro oldalon bukkantunk rá egy igazi gyöngyszemre. A lap egy apróhirdetésre hívja fel a figyelmet, amit az okazii.ro portálon, a román vaterán találtak.

Sürgősen eladó egy román tarka tehén. Könnyen fejhető. Akár iPhone 4-re is elcserélem

Egy Gorj megyei férfi próbált meg így megszabadulni a jószágától, nem törődve szegény állat érzéseivel. Pedig a mostani bolti árak mellett egy jól tejelő jószág napi 3-5000 forintot is megkereshet a tőgyével, vagyis egy használt iPhone 4-es akár 20 nap alatt megvan.

Valószínűleg végiggondolta ezt a gazda is, mégsem a tehén megtartása mellett döntött, inkább új hirdetést adott fel, kiemelve a főbb specifikációkat.

Sürgősen eladó egy román tarka tehén, hat éves, ellésre kész. A tehén szófogadó, nagy, és naponta 10-15 liter tejet ad. Könnyen fejhető. A városba költözöm, ezért akarom eladni. Tökéletesen egészséges, minden oltása megvan. Az ár kicsit alkudható. Elcserélem egy HTC Desire / iPhone4 / Samsung Galaxy S2-re is



A legjobb iPad 3-tokok az Appleblogshopban

Alighogy megjelent Magyarországon az új iPad, máris elkészültek a méretre szabott tokok a készülékekhez, amiket nálunk, az Appleblogshopban meg is tudtok vásárolni.

Hiába csak 0,6 milliméter az eltérés a vastagságban, a pontos illeszkedéshez kifejezetten erre a táblára készített példányokat érdemes beszerezni, különben úgy járunk, mint lelkes sörivó a tavalyi nadrággal. Tovább nehezíti az iPad 3-tokra vágyókat a mágnesgate, vagyis az új tábla polarizációs érzékenysége. Emiatt ma két olyan tokot mutatunk be, amikkel nem állhat fenn ez a veszély, ráadásnak pedig kipróbálunk egy olyan tokot is, amit a fenti okok miatt visszahívtak, tehát várni kell rá.

Nekünk az Ozaki tokjai tetszenek, ezek tapintásra és strapabírásra is kiemelkednek a mezőnyből, ráadásul jól is néznek ki. Az igényeknek megfelelően idén is lehet csak hátlapot, kinyitható mágneses változatot választani, valamint ez utóbbit megfejelhetjük egy stylusos luxusverzióval.

Érdemes egyébként a tokokhoz passzoló új autót is vásárolni még a héten, hogy ne legyünk nagyon disszonánsak. Ebben nagy lelkesedéssel segítünk a leírás végén ajánlással.

1. iCoat Wardrobe + (IC506WH)

Belülről csúszásmentes, kívülről nubuk hatású műanyag borítást kapott a kicsike. A hátlapon találunk még egy kinövést, ide csúsztathatjuk be a stylust, ha ezt is vásárolunk a tok mellé. Igazából semmi különös, felpattintod, passzentos, jó tapintású, kész.

Ajánlott autópárosítás: törtfehér Mini Morris. Itt kapható.

2. iCoat-Notebook+ (IC509YL)

Ez már igazi luxus kategória, ha Bentley-d van, feltétlenül ezt válaszd. Ezt a borítást már tényleg csak egy halott állat választja el a bőrtől, elegánsan ráncos is, meg minden.

Állat, ahogy látszik a varrás, megkövetelve a feltétlen tiszteletet és a haladó gondolatok iránti lelkes empátiát.

A hátoldalára hozzácsaptak egy stylust is, mert hiába kaptunk tíz stylust az istentől születésünkkor, rajzolni csak egy tizenegyedikkel lehet rendesen. Kipróbáltam, és tényleg:

Akinek tehát megtetszett a Sketchbook Ink a legutóbbi keynote-on, a fentinél mélyebb tartalmú műveket is létrehozhat, a stylus egyébként nagyon jól csúszik a felületen, és pontosan lehet vele dolgozni.

Ajánlott autópárosítás: fekete Bentley vagy Maybach 57 S. Itt kapható.

3. iCoat-Slim-Y (IC501WH)

Ez már egy mágneses verzió, vagyis az utolsó pillanatban visszahívták a gyártók, így a tegnapi szállítmánnyal gyakorlatilag meg sem érkezett. Egy kicsit várni kell rá, amíg elintézik a mágneses ügyet, hamarosan kapható lesz ez is. Addig egy kis kedvcsináló.

Itt a hátlap kívülről az előlap bőr tapintású külső burkolatát kapta meg (tegye fel a kezét, aki értette), belülről pedig látványos mintákat álmodtak rá. Ez az, amit csak egyszer látsz az életben, mégis tudod, hogy ott van. Tudjátok, mint a jó asztalos, a bútor hátoldalát is tökéletesre díszíti.

Itt már az előlap miatt izgalmasabb a történet. Az Ozaki újragondolta a Smart Cover ötletét, és egy több lehetőséget kínáló megoldást mutattak be. Ez egyrészt természetesebb mozdulattal nyitható, mint az Apple borítója, a sarokból a középpont felé húzva is felhajtható, másrészt számos állítási lehetőséget kínál. És mindegyik pozíció nagyon stabil, az iPad meg sem mozdul. Példa a videóban:

Masszív, stabil tok, a Reddot design díj nyertese 2012-ből, szóval tényleg minőségre lehet számítani.

Ajánlott autópárosítás: szürke vagy kékes árnyalatú Audi A6.

További iPad 3-tartozékokat itt vásárolhattok.



SmartEast Híradó 3.

weboldalunk | videóink | írj nekünk!

Another World, egy másik világ
Cut the Rope: Experiments
Elkezdték árulni az iPadet Magyarországon
Hárommillió iPad az első három napban

Jöhetnek a Samsung-BlackBerryk?
A :) miatt perlik a RIM-et (komoly!)
Csütörtöki Nokia rövidhírek
Magyar alkalmazások hada
Weather Flow

A videót Polcz Péter készítette



Formálódnak a magyarországi iPad-sorok

Ma van a nagy nap, délelőtt tízkor indul meg az iPad magyarországi forgalmazása. A sorok pedig már igencsak alakulnak az APR-ek előtt, sőt már tegnap este is voltak bátrak, akik bevállalták az éjszakázást. Már most 50-100 emberrel lehet számolni helyszínenként.

Lássunk, mit tudunk. az iStyle oldalán ez olvasható:

A legnagyobb élmény kedvéért a Westendben a decemberi megnyitóhoz hasonló zenés-táncos műsorral készülünk a várakozóknak, nem beszélve a partnereink által biztosított további meglepetésekről. Aki pedig a legnagyobb kényelemben és a legnagyobb készletből szeretne válogatni azoknak az Andrássy úti üzletet ajánljuk. Nem marad ki a Mammut üzletház sem, sőt még Debrecenben is komoly készlettel várjuk az érdeklődőket… A weben megrendelt eszközöket 03.27-től tudjuk kiszállítani.

Az XMS elől Handrás tegnap bemutatta az első három versenyzőt is:

Itt sorszámot nem osztanak, csak egy papírt, hogy milyen készüléket akar venni az adott vásárló. Megtudtunk infókat a raktárból is, kiderült, hogy sokkal nagyobb a készlet, mint tavaly - mindenképpen több száz készülékre kell gondolni -, de a legnépszerűbb modellek, úgy mint a 32-es wifis cucc már most reggel elfogy valószínűleg. Jelenleg 60-an állnak sorban.

A StarKing Arenában is lesz hepaj, Fruit Ninja bajnokság és DJ is gondoskodik a sorban állók szórakozásáról.

Ez a poszt frissül nemsokára a helyszínről készített fotókkal.

Az iStyle Andrássy üzlete előtt 25-30 ember áll sorba, aki biztosra akar menni, ezt válassza.

Az első versenyző tegnap 5 óra körül érkezett egy pofás kerti székkel, de éjjel 2 körül is beesett vagy tíz sorban álló.

A Westendben csak tíz ember lézeng, az első helyezett reggel 8-kor jött be a kapun.

Utazó iPhone: XMS!!!! Daninak köszi a képet.

 Az iStyle-ban a táncosok a biztonságiakat is szórakoztatják:

10-re várva:

Dübörgő zenével és táncosokkal a Westendben található iStyle-ban nyitják a kapukat.

Megnyíltak a kapuk, szerintem a sort fél óra alatt kiszolgálják, a táncosok viszont még később is fellépnek, aki ide jön, kap még egy kis show-t. Az iStyle-osok délutánra várnak sok embert, amikor lejár a szent munkaidő.

Kapunyitás az XMS-ben, fps szemszögből.

Ha van még fotótok a premierről valamelyik APR-ban küldjétek el, kitesszük. Összességében úgy tűnik, idén nem kell egymás szemét kikaparni egy iPadért, és mivel az induló készlet is tekintélyes, ma kényelmesen vásárolhattok bármikor a készülékekből. Legalábbis most így fest a helyzet, nincs nagy tapasztalatunk a hétköznap délelőtti startokban.




süti beállítások módosítása