almalé és kungfu Rólunk

Processzorainak felét az Apple-nek adja a Samsung

A Korea Times információi szerint az Apple és a Samsung megegyezett a 2011-es processzorok számát illetően, állítólag a 2010-es mennyiség négyszeresét kérték a dél-koreai gyártól. Ezzel pedig az a figyelemreméltó helyzet állt elő, hogy az Apple foglalja le magának a Samsung processzorgyártásának felét.

Az Apple által tervezett A4-es chipet, ami jelenleg az iPhone, iPad, iPod touch és Apple TV készülékekben található, a Samsung gyártja. A dél-koreai gyár készít még kijelzőket és memóriát is az Apple-kütyükbe, és hát vegyük észre, hogy a cupertinói cég egyik legfontosabb beszállítója készíti az iPhone egyik legnagyobb konkurensének tekintett androidos Galaxy-sorozatot is.

A Samsung ráadásul néhány napja azt nyilatkozta, hogy idén 60 millió okostelefont akarnak eladni, vagyis olyan ütemű fogyásra számítanak, mint amilyen az iPhone-nál volt tapasztalható a karácsonyi negyedévben. Ez másodpercenként 2 telefon értékesítését jelenti, és ezt a mennyiséget akarja az Apple megnégyszerezni 2011-ben.

Nem tudom, hogy a Samsung gyártósorai készen állnak-e erre, állítólag már építenek egy új gyárat, de nekem van egy olyan érzésem, hogy az iPhone 5 esetében is a készlethiány lesz a legfontosabb jelző. Vagy főnév, vagy mi.



Éljenek az Apple-szabadalmak!

E az egyik dolog, amiben megváltoztam a blog indulása óta. Akkor még szerettem az Apple-szabadalmakkal foglalkozni, ma meg már nem. Ha jól tudom, amikor ilyenről olvasok, két mondat elolvasása után azt mormolom magam elé az esetek nagy részében, hogy "hagyjál békén a hülyeségeiddel". De erről nincs videóra rögzített bizonyítékom.

Persze voltak nagy dobások, még mindig várok (csaknem három éve folyamatosan) a hatalmas touchpad-billenytyűzetre, szinte a megszállottja lettem a témának. Még egy Magic Trackpadot is beszereztem, hogy tudjam, milyen érzés lesz. Pedig ahhoz Snow Leopard kellene, azt meg soha többé.

Nade. Itt van egy borzasztó kis dalocska arról, miről maradtatok le az appleblogon, itt van minden patent, amit nem írtunk meg, összesűrítve, az iPhone 4 antenna song készítőjétől. Enjoy.



Utazó iPhone: Planet Hollywood

Utazónk ezen a héten is folytatja kulturális tanulmányútját, ezúttal azonban populárisabb célpontot választott. Floridában járt, a Downtown Disneyben Prodyval.

Jó kérdés, milyen kulturális érdeklődés vihet ide egy telefont. Hát például itt van a Planet Hollywood egyik étterme, amit átleng az alapítók, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis és Demi Moore szelleme. Az étteremből kifelé láthatjuk a Jennyt, azt a hajót, amin Forrest Gump rákászott és integetett idiótán.

Meg aztán egy Disney Character Breakfast keretében megismerkedhetünk Minnie egérrel, belevakuzhatunk Donald kacsa szemébe és egyéb állatokat is megkínozhatunk. Jó itt.



Beperelték az Apple-t, mert törik az iPhone 4

Tudtam én, hogy ez is csak idő kérdése lesz, és tényleg. Beperelték az Apple-t, mert eltörik az iPhone, ha leejted a földre.

A pert természetesen az Egyesült Államokban indították, egy kaliforniai férfi kér kártérítést, amiért a lánya sms-írás közben egy méterről a földre ejtette a telefonját, és annak eltört az üveglapja. Hogy mélységet adjon a dolognak, megemlítette, hogy neki van egy 3GS-e, aminek sosem tört el az üvege, amikor leejtette a földre. Szerinte ez a normál használat része.

De nem is emiatt támadható az Apple. Inkább azért, hogy annak idején úgy reklámozta az üveget, mint ami extra-tartós, hajlíthatatlan, erős, satöbbi. Miközben a Square Trade szerviz tapasztaltai szerint például 82 százalékkal több iPhone 4-et visznek üvegtöréssel, mint 3GS-t.

Ami egész jó arány, ahhoz képest, hogy iPhone 4-ből jóval több fogyott ugyanannyi idő alatt, és hogy pont kétszer annyi üveglapja van, mint a 3GS-nek.

Én úgy alszom nyugodtan, hogy kötöttem egy havi kb. 800 forintos biztosítást a telefonra, így leejtés esetén is kapok egy újat. Meg minden más nem várt eseménykor is. Cserébe nem kell perelnem.




süti beállítások módosítása