A Korea Times információi szerint az Apple és a Samsung megegyezett a 2011-es processzorok számát illetően, állítólag a 2010-es mennyiség négyszeresét kérték a dél-koreai gyártól. Ezzel pedig az a figyelemreméltó helyzet állt elő, hogy az Apple foglalja le magának a Samsung processzorgyártásának felét.

Az Apple által tervezett A4-es chipet, ami jelenleg az iPhone, iPad, iPod touch és Apple TV készülékekben található, a Samsung gyártja. A dél-koreai gyár készít még kijelzőket és memóriát is az Apple-kütyükbe, és hát vegyük észre, hogy a cupertinói cég egyik legfontosabb beszállítója készíti az iPhone egyik legnagyobb konkurensének tekintett androidos Galaxy-sorozatot is.

A Samsung ráadásul néhány napja azt nyilatkozta, hogy idén 60 millió okostelefont akarnak eladni, vagyis olyan ütemű fogyásra számítanak, mint amilyen az iPhone-nál volt tapasztalható a karácsonyi negyedévben. Ez másodpercenként 2 telefon értékesítését jelenti, és ezt a mennyiséget akarja az Apple megnégyszerezni 2011-ben.

Nem tudom, hogy a Samsung gyártósorai készen állnak-e erre, állítólag már építenek egy új gyárat, de nekem van egy olyan érzésem, hogy az iPhone 5 esetében is a készlethiány lesz a legfontosabb jelző. Vagy főnév, vagy mi.