almalé és kungfu Rólunk

Jövő héttől rendelhető az iPad?

Az AppAdvice szerint február 25-től tudjátok előjegyezni magatokat a készülék wifis verziójára. Pontosabban ti nem, vagyis részben igen, hiszen olvastok néhányan minket az Egyesült Államokból is, egyelőre ugyanis csak ott lesz elérhető a készülék. Ezzel együtt a hír nem száz százalékig biztos: az iPhone-t és a iPodokat is előrendelés nélkül dobta piacra az Apple, egyszer csak ott voltak a készülékek a boltban, nem lehetett már mit csinálni. Többnyire pénteken bukkannak fel az új termékek, szóval ha az AppAdvice téved, inkább a március 26. lesz a tuti dátum, ami viszont már maga a piacra dobás lesz. 



Esküvő egy Apple Store-ban

Na, mit érdemel az, aki Valentin-napon egy Apple Store-ban veszi el barátnőjét? Elmondom: kezdetnek tökön kellene rúgni, de csak kedvesen, hogy tudja, mi vár rá, és ne érje felkészületlenül, amikor levágják a fülét. Annyi válogatott kínzás jut eszembe így hirtelen a kis Van Gogh számára, hogy a húgycsőben széttört üvegszál igazi kis barátságos gesztusnak tűnik.

Ehhez képest még az is sokkal emberközelibb, amikor valaki a guminőjét veszi el, ilyet is láttunk már. De a guminő valószínűleg nem fogja élete végéig utálni a csávót, amiért ezt tette vele.

Aki úgy érzi, hogy kicsit túlreagálom, annak üzenem, hogy igen. Az az igazság, hogy téli depresszióban szenvedek, egy hete úgy leesett a szerotoninszintem, hogy ma reggel pizsamában összetett mondatokban fenyegettem meg a szomszéd kutyáját, hogy kivégzem, ha még egyszer megnyikkan. Reméljük - a kutyával együtt -, hogy hamarosan itt lesz a tavasz.



Utazó iPhone: Stockholmi vakáció

Utazónk Stockholmban járt, SylverRat zsebében nyomott le egy 72 órás maratont, de át is adom a szót a kísérőnek.

Mivel december végén volt még pár nap kivevendő szabadságom, úgy döntöttem, meglátogatom rég látott ismerőseinket a messzi északon, Stockholmban. Kis huzakodás után a párom is velem tartott, így ketten vágtunk neki az útnak. Érkezésünk után rögtön megvettük Stockholm Cardjainkat (amivel 72 óráig több, mint 75 múzeumba ingyen lehet bemenni, amellett, hogy a teljes tömegközlekedési hálózat (nyáron a hajók is) ingyen használhatóak. A tervnek végül kb. a felét sikerült teljesíteni, de 4 napot megállás nélkül jártuk a várost és környékét.

A képen a királyi Palota (Kungliga Slottet) látható, az udvara felől.

Ez a kép egy kis médiahack, a légi fotón észak a kezem felé található, az udvar pedig felfelé, a félköríves rész. Mellette a Katedrális (Storkyrkan), a jobb felső sarokban pedig (kitakarva és félig kilógva a képből) a majdnem egész királyi család nyughelyéül szolgáló templom (Riddarholmskyrkan). Természetesen a tél közepén nem olvadt el a kedvünkért a kb. 20 cm-es hó, hogy ilyet tudjunk fotózni, a kép egy plakát előtt készült.

Ezen képen a világ egyik (ha nem a) legnagyobb karácsonyfája (Stenbeck’s Tree / Kinnevik tree) látható, amelyet a Kinnevik cég állít minden évben a millennium óta, az akkori vezérigazgató kezdeményezésére, majd emlékére. Idén 38 méter magas a fa plusz 4 méter a csillag a tetején.

Ezek után megkérdeztem egy svéd ismerőst, szerinte mit érdemes Stockholmból itthon megmutatni. Azt mondta, az üveg obeliszket, a város közepén. Így télen fel van díszítve mind az obeliszk, mind a körülötte lévő szökőkút, de nyáron impozáns látványt nyújt, ahogy a víz folyik végig rajta.

De ezt a képet a csúnya szerkesztő kivette, mert nem fért el. Ha te is küldenél képeket, ide célozz.



Kitiltja a szexet az iPhone-ról az Apple

Először csak a Wobble iBoobs készítője jelentette, hogy az Apple egy kísérőlevél mellett kitiltotta az alkalmazását az AppStore-ból, noha legalább 6 hónapja változtatás nélkül volt fent. A csaknem egymillió letöltést megért appot azért dobták ki, mert - a levél szerint - az Apple úgy döntött, minden "nyíltan szexuális" tartalmat kitilt az online üzletből.

Később még többen csatlakoztak a panaszáradathoz, miközben más hasonló alkalmazások még vígan ficánkolnak, nem sejtve, hogy hamarosan tarkón lövik őket.

Eddig sem volt egyértelmű az Apple álláspontja az ilyen jellegű tartalmakra vonatkozóan, most meg már végleg elvesztette mindenki a fonalat. Az iPhone OS 3.0-val bejelentett fejlettebb Parental Control lehetősége után sokan azt gondolták, hogy valamiféle pinafolyam érkezik a készülékre, de egyre inkább csak mellben láthattuk a lehetőségek maximálását.

Most meg már abban sem. Marad a Safari, meg a saját képeink mappája. Ha meg ezeket is letiltják, jöhetnek a nyolcvanas évek nagy slágerei, és ragaszthatunk meztelen csajos matricákat az iPhone hátlapjára.



Kétszer annyit tölthetünk le iTunes-ból 3G-n

Az Apple 10-ről 20 megabájtra emelte a 3G-n maximálisan letölthető fájlok méretét, a döntés az AppStore-ra és az iTunes Store-ra is vonatkozik. Eddig 10 megabájt feletti alkalmazásoknál azt az üzenetet kaptuk, hogy csatlakozzunk egy wifi-hálózatra, és onnan szopjuk le a biteket.

A döntésnek köze lehet az iPad megjelenéséhez, hiszen az arra készített alkalmazások - főleg a játékok - átlagos mérete minden bizonnyal nagyobb lesz. Az iPhone-ra készített programok nagy része 20 megabájt alatti, persze ez nem vonatkozik a csilli-villi sikerjátékokra és a navigációs szoftverekre beépített térképekkel.

További érdekesség, hogy a hír mellett megjelent képeken látható ingyenes MyTP Snowboard alkalmazás (amivel letesztelték, hogy valóban 20 megabájt-e az új korlát) a hír hallatára fizetős lett. Résen voltak a srácok.




süti beállítások módosítása