Néhány napja megjelent az iPhone-os VLC Player, eddig csak iPadre lehetett letölteni a lejátszót, ami Mac OS X alatt arról híres, hogy mindent lejátszik, még a txt-ből is képes elfogadható minőségű hollywoodi produkciót prezentálni.

Egy nappal a megjelenés előtt letöltöttem egy fizetős divx-lejátszót, ami persze nem boldogul minden avival. Azóta is rémálmaim vannak, Buy-gombok üldöznek, és le akarnak taszítani egy szakadékba. Úgy éreztem magam, mint aki vett egy iPhone 4-est, és másnap azt látja, hogy mindenki alanyi jogon kap egyet.

Keresnem kellett tehát egy kognitívdisszonancia-redukciós álláspontot - a blogon gyakran előforduló kifejezés, általában közvetlenül a macesek szexuális hovatartozása után kerül elő -, és hát találtam is. Kérem szépen, a fizetős lejátszó szebb képet ad (első képek a CineXPlayerrel készültek).

Ez a blog 2463. bejegyzése egyébként. A 2463 Sterpin (ideiglenes jelöléssel 1934 FF) a Naprendszer kisbolygóövében található aszteroida. George Van Biesbroeck fedezte fel 1934. március 10-én.