Korábban már letöltöttem az yxplayert az iPhone 4-esemre, de meglepetésemre élvezhetetlenül szaggattak az avik. Ma viszont letöltöttem a CineXplayert, ami már sokkal jobb élményt ad.

Mkv-kat és AC3 fájlokat nem játszik le, ráadásul a gépemen található 6 darab aviból hárommal nem tudott mit kezdeni, remélhetőleg ezt a későbbiekben javítják. A többit szaggatásmentesen játszotta, az srt feliratokat, vagyis a legelterjedtebb formátumot is megjeleníti, méghozzá igényesen. A legújabb készülékeken (iPhone 4 és iPod touch 4. gen.) a tévére is kirakhatjuk a képet a megfelelő kábellel, ilyenem egyelőre nincs, ezért nem tudtam kipróbálni.

Nem akarok rábeszélni senkit, csak azért írok róla néhány sort, mert ma még 0,79 euróért meg lehet venni, holnaptól már háromszor ennyi lesz. Ha esetleg másnak is hiányzott egy ilyen, ez igazán nem drága, alternatív megoldások persze jöhetnek kommentben.

update: egy nappal a poszt után megjelent a VLC ingyenes, mindent vivő lejátszó az iPhone-ra. A CineXPlayer azonban sokkal jobb minőségben játssza le a divx-eket.