Ebben a hónapban sem halmoztak el minket hírekkel a cupertinóiak, viszont váratlanul és sunyin előálltak egy XServe-frissítéssel, ez viszont - érthetően - nem rezegtte meg az ingerküszöbünket annyira.

Volt viszont egy magát már-már jóban-rosszban színvonalra emelkedő Microsoft (vagy HP) reklámhadjárat (itt, itt meg itt), amiben azt bizonygatták, hogy ami olcsóbb, az jobb. Mert megéri. Elég sok komment érkezett ezekhez - nem mondom, hogy a színvonal az eget verdeste minden esetben, de hát sokan idetévedtek úgy, hogy valójában egész másová kívánták magukat.

Természetesen pletykahadjárat is érkezett az új, júniusban érkező iPhone-ról. A beépített emberek az OmniVisionsnél óriási megrendelésről beszéltek, az Apple állítólag 3,2 és 5 megapixeles CMOS képérzékelőket is kért a kaliforniai gyártótól. Szinte biztosra vehető a videorögzítés lehetősége az új készülékben, a 3.0-ás iPhone OS-ben több utalást találtak erre.

Ráadásul mint kiderült, egyáltalán nem csak egy iPhone lesz az idei attrakció. Több helyről is megerősítették a pletykát, hogy kettő vagy három iPhone-t, emellett új iPod touch-ot is tervbe vettek az idei évre. Egy tízcolos kijelzőről is sok lap beszélt, mindenki a saját belső kémére mutogatott, de Tim Cook határozottan kijelentette, nem készül netbook - egyelőre.

Nem is igazán szorulnak rá egy olcsó netbook bevezetésére. Történelme egyik legjobb negyedévét zárta ugyanis a cupertinói cég. A második pénzügyi negyedév zárásaként továbbra is növekedést számolt el az Apple csaknem minden tekintetben, ami azért a válság kellős közepén nem kis teljesítmény. A Macek eladásai ugyan visszaestek, de a bevételek és a nyereség nagyon masszív növekedést mutatott. A hír az egész iparág részvényeire serkentően hatott.

A legérdekesebb esetek azonban meglepő módon inkább itthon történtek. Nemcsak az új díjcsomagra gondolok a T-Mobile-nál, hanem átalakuláson ment keresztül a hazai Apple disztribútor is. Részleteket nem sikerült megtudnom, mint ahogy azt sem, hogy az Almalapot miért is zárták be, merthogy bezárták. Az eset hatására megnyitottam a kajszibarack.blog.hu-t, ha beüt a menkő, ott találkozunk.

Hazai hír az is, hogy a jelek szerint az amerikai Apple szopatja a hazai szervizt, aki a tört MacBookokat így nem tudja emberi határidőn belül cserélni. Engem meg jelenleg a saját iPhone-om szopat, egyelőre még kivárok, a végére járok a dolognak, aztán megírom a fejleményeket. Ha így megy tovább, kajszibarackot rajzolok a homlokomra, és az Országház elé vonulok.