Egyértelmű, hogy megkésett augusztusi hírösszefoglalómat az iPhone3G magyarországi debütálásával kell kezdenem. A T-Mobile meglepően ügyesen vezette be a telefont, kellemes kis partit rittyentett, elfogadható előfizetéseket kínál a telefon mellé, a jó szájízt csak a vásárlók tájékoztatásának hiányosságai és a telefonnal bejárt kálváriám rontotta el - amivel nem vagyok egyedül, utóbbiról persze nem a magyar szolgáltató tehet. Mint a messiást, úgy várják sokan a 2.1-es firmware-t, miközben okosok keresik a hibák okát. Égés.

A telefonra egyébként özönlenek az alkalmazások, noha a fejlesztők is elégedetlenkednek, azért nagy biznisz nekik a telefon, és az idén várható több tízmilliós eladott darabszám és a korábbi készülékek óriási piacot jelentenek, az ingyenes és az ezerdolláros alkalmazásoknak egyaránt. És micsoda játékok érkeznek még, ember.

A sikert két másik vállalat is megirigyelte, a T-Mobile és a Google is készíti saját AppStore-ját. Az Apple közben állítólag az iTunes-ból is kiadja a következő verziót. A várva várt szeptember kilencedikei eseményen, úgy hallani, az iTunes8 mellett várható egy felújított iPod-széria eljövetele, árban és helyenként külsőben kozmetikázták a médialejátszókat.

Sokan a fenteken kívül új MacBook és iMac-szériára is számítanak még ebben az évben, egyrészt mert régen volt már az utolsó határozott termékfrissítés, részben mert az Apple forradalmi terméket ígért nekünk, és egy szimplán hosszúkás iPod nanótól még kevesen jutottak el az orgazmusig.

Voltak peres ügyek is, ahogy kell. Amerikában az Apple-t többen perelik a beígért "teljes internet-elérés", és a "twice as fast" hirdetések miatt, miközben a klóngyártó is adott munkát az ügyvédeknek, visszavágott a cupertinói cégnek. Viszont biztosan nem várható per a kínai ügyben. Arrafelé nem divat.

Egyszóval vannak is gondok meg nem is. Egyrészt az iPhone 2.0 körüli balhé még mindig nem csendesedett, másrészt meg a telefonok és a Macek is jól fogynak. A tőzsde szeptember kilencre vár, amikor az Appleblog élőben közvetíti majd az eseményeket.