Miután Steve Jobs múlt héten megjegyezte, hogy idén egy új terméket mutat be az Apple, legtöbben a laptopvonal felújítására gondoltak. Elvileg nem csupán egy hardveres ráncfelvarrás várható, de még csak nem is egy egyszerű burkolatváltás lesz a nagy dobás. Az Appleinsider értesülései szerint jelentős átalakulás várható.

"Olyan befektetések állnak előttünk, amikről ma még nem beszélhetek, olyan új terméket dobunk a piacra, hogy a versenytársak egyszerűen nem fognak tudni labdába rúgni." - mondta el Peter Oppenheimer pénzügyi igazgató.

Az Appleinsider értesülései szerint az új laptopok nem kívánnak a versenytársakkal együtt beülni a Centrino 2-es csónakba, az Apple valami egészen másban gondolkozik. Valamiben, ami nem Intel. Ez persze nem vonatkozik a processzorra, a csipszet szállítójára azonban tippet sem tudott mondani a lap, szóval kezeljük helyén az értesülést.

A fentiek szerint az új laptopok bemutatása nem köthető az Intel Centrino 2 platformjának megjelenéséhez, a bemutatásuk időpontja ezért nehezen megjósolható, legalább hat-nyolc hetet kell még várnunk a lap tudomása szerint. Addig is következzenek az eddig az Appleblogon be nem mutatott képek, amiken TALÁN az új MacBook Pro burkolatát látjuk, mondjuk én még mindig kételkedem a képek valódiságában.


Lehet, hogy túl merész feltételezés (You may saaaaay I’m a dreameeeer), de én a korábban már szabadalmaztatott, felhajtom-touchscreen-lehajtom-beviteli-eszköz megjelenésére szavazok, erre utalhat az almalogóban látható három kör is - mint a háromba nyíló notebook. Az új beviteli mód valóban olyan változást hozna, amivel a jelenlegi laptopok aligha lennének versenyképesek. Akinek más ötlete van, itt kiadhatja magából.