Nagyon érik egy iPad Pro bemutató márciusra, pont itt lenne az ideje a frissítésnek. És valljuk be őszintén: egy iPhone 8S-nek is felfogható olcsótelefon, valamint egy ollómecahnikás billentyűvel ellátott MacBook Air baromi jó dolog lenne, és jönnejen is ezzel együtt, de nem az izgalmak kimeríthetetlen melegágyai, az biztos.

Az iPad Pro lehet az a termék, ami izgalmat hozna így év elejére.

Processzorban szinte biztos, hogy a tavalyi A13-asok fejlesztett verzióját, egy A13X-et kapnak. A TSMC nagyon rajta van az idei 5 nanométeres technológiát használó A14-eken, de tutira nem az iPad kapja meg őket elsőként. Ahogy 5G chipet sem valószínű, hogy az iPhone-ok előtt kapna az iPad Pro.

ke_pernyo_foto_2020-03-02_21_43_27.png

A legfontosabb változás az lesz, hogy a pletykák szerint a készülék megkapja a tavalyi iPhone-ok tripla lencsés kameráját. Mióta van kiterjesztett valóságra vonatkozó víziója a cégnek, nem kell szörnyülködni az iPadek kamerájának fejlesztésein, hogy mineeeek mááá, hanem egyszerűen el köll könyvelni, hogy az AR-nek kell, kész. Aztán úgyis fotóznak majd vele.

De hogy mennyire komoly az AR: Kuo szerint az új iPad Prók már tartalmazni fogják az Apple saját “Time of Fly” (ToF) kamerás megoldását, ami a fény objektumig megtett útjának idejéből számol pontos távolságot. Egyszerűen el köll könyvelni, hogy az AR-nek kell, kész. Aztán úgyis portrézunk majd vele.

Új Smart Keyboard is várható, ráadásul egyes források trackpades Smart Keyboardról beszélnek. Itt pedig írtam arról, hogy a trackpad game changer, vagyis azt nem csak úgy belengetik, amellé szoftveres átalakítás, újragondolás is dukál. Én arra számítanék, hogy ha lesz trackpad, akkor az iPad Pro lesz a főtermék év elején, és a bemutató nagy része erről fog szólni, meg a fullos szoftverekről. Ha nem lesz, akkor az iPad Pro is kevésbé lesz izgi termék, leszámítva a kameráját.