A BuzzFeed írta meg, hogy március 25-re várják az Apple első idei bejelentését. Amint írják, az esemény fő fókusza a News szolgáltatás lenne. Aminek jelenlegi, hígabb verziója nálunk nem is elérhető, szóval elég vérszegény tavasz lesz ez, ha tényleg nem lesz más a palettán. Márpedig azt mondják, nagy valószínűséggel nem lesz hardveres bemutató egyelőre.

Talán fellebentik a fátylat a videó streaming szolgáltatásukról is egy kicsit, nem tudni.

A News számunkra egyelőre érdektelen, a lapok, akiket be akar venni a hírszolgáltatás-csomagjába az Apple, azonban már most mérgesek, mert elsőre egy 50-50-es felezést kínáltak fel nekik a 10 dolláros havidíjból, amit a felhasználóktól szednének be. Vagyis 5 dolláron kellene osztozni a kiadóknak.

Hagyományosan ezen esemény után a következő a WWDC, a 2019-es konferencia a MacRumors szerint június 3. és 7. között zajlana. Ezen főleg az operációs rendszereket mutatják be, idén az iOS 13-at, valamint a macOS 10.15-öt. Meg az iPadeknek bevezetett egyedi szoftveres megoldásokat.

Ezután már csak a szeptemberi és októberi események várhatóak, de képtelenség, hogy minden tartozásukat akkor törlesszék a cégnél, sok hardver vár megújításra, sőt, bemutatásra (lásd AirPower és sokan mások).

mac-pro.jpg