Ming-Chi Kuo elemző írt arról, hogy forrásai szerint hogyan alakulnak az előrendelések XR, Xs, Xs Max és Apple Watch Series 4 tekintetben.

Mint írta, az Apple Watch Series 4 előrendelések jobban mentek, mint várták, összesen idénre 18 millió eladott órát jósol, aminek a fele Series 4 lesz. Nem tudom, az előrejelzés hogyan számolt, mikor lesz elérhető az EKG és az e-SIM-es LTE azokban az országokban, ahol erről egyelőre nincs konkrét infó. Mert ha az USA-eladásokat nem is, a világméretű terjesztést nagyon is befolyásolja két ilyen képesség késlekedése.

Az iPhone XS előrendelések viszont alacsonyabbak lettek a vártnál az elemző szerint, a vásárlók vagy az iPhone XS Maxet választják, vagy várnak az iPhone XR-re. Ami nem rossz gondolat, mert olyan kevés különbség van a két készülék között, hogy a legtöbb ember fel sem fogja. Vagy nem értékeli annyira.

Ez a kissebb telefon jobb, mint az a nagyobb színes?

Igen, feltétlenül.

Miben?

Hát a legfontosabb, hogy OLED kijelzője van, a másiknak LCD.

Aha. Meg látom, hogy a kamera is más.

Igen, a kissebben van egy teleobjektíves kamera, dupla optikai kép­stabilizálás, az egy fejlettebb rendszer.

Én úgy látom, elég szép képeket csinál ez is. És a kijelzője sem ronda.

Ez is egy nagyon jó telefon.

Más valami?

Ez csak egy méterig vízálló, a másik kettő.

De vízálló mindegyik?

Lényegében igen.

Akkor legyen a 300 ezres a 400 ezres helyett, oké?

ke_pernyo_foto_2018-09-17_13_00_26.png

Az Xs Max a kínai piacon megy majd nagyot, ott az aranyszínű, dupla-SIM-es, nagy kijelzős modell hozza lázba az embereket. Annyira kiszámított volt ez a célzás, hogy az Apple kifejezetten csak a kínai (meg hongkongi és makaói) piacra adja ki a dupla nanoSIM-es Max-okat, mindenhol máshol az egyik kártyának eSIMnek kell lenni. Kuo szerint az ebben a negyedévben szállított telefonok 25-30%-a Max-os lesz.