Elvileg javulóban van és többé kevésbé stabilizálódott az évfordulós csúcsmodell gyártási üteme. A javulás a szállítások számán akár már október után is meglátszódhat.

iphone-x.jpg

Pont tegnapi hír, hogy a Foxconn leszállította az első X-eket, ugyanez a forrás állítja most, hogy a 3D szenzoros modul gyártási üteme sokat javult, és mint tudjuk, ez az egyik szűk keresztmetszet az iPhone X gyártásában. Ezzel a fejleménnyel elvileg még karácsony előtt elérhetik azt az ütemet, amit az Apple megkövetelt eredetileg.

A korábbi beszállítói beszámolókkal ellentétben a DigiTimes azt állítja, hogy a chipszolgáltatók nem tudtak termelési késedelmekről vagy a szállítási csökkentésekről, és az ünnepi szezonra vonatkozó komponensrendelések már le lettek tisztázva Cupertinoval.

Bár a problémák újév előtt teljesen elhárulnak majd, a kereslet és kínálat csak valamikor 2018 első negyedévében kerülhet majd egyensúlyi helyzetbe. Mivel az összes korábbi tudósítás ennek ellentétét állította, többen kérdőre vonták a DigiTimes "új, tűzhöz közelebb lévő" forrását. Mellettük szól azonban, hogy bár jövőbeli termékek esetében nem megbízhatóak, a beszállítólánci információik általában helytállónak bizonyulnak.