almalé és kungfu Rólunk

Egy androidos kalandos áttérése az iPhone-ra

Flautner Dávid Androidról tért át iPhone-ra és írt belőle egy fantasztikusan hosszú írást, ami remekül rávilágít a két rendszer közti alapvető különbségekre. Nem örömóda jön itt, hanem egy tök valós sztori tele vicces, bosszantó de főleg éltszerű részletekkel Jó kis olvasmány vasárnapra:

Nah, megvettem... illetve dehogy vettem meg, elcseréltem egy régi laptopomra.

Céges notim van lassan egy éve, ahhoz meg túl jó volt hogy csak úgy álljon a polcon. A telefonom meg túl rossz ahhoz, hogy tovább használjam.

Világ életemben androidos voltam, ráadásul symbian után álltam oda, úgyhogy kellően messzire kerültem az almától. Az aktuális droidos készülékem 5"körüli, 8magos 2gb rammal, 16gb belső tárhellyel+16gb microsd-vel, úgyhogy teljesen logikus választás volt egy 4 éves 16 gigás iPhone 5.

Édesapám első okostelefonja tehet mindenről.

Tovább olvasom


Az iPhone az Apple aranybányája - már szó szerint

Persze, egy rakás lóvét hoz a mobil, de még érdekesebb, hogy mennyi aranyat tud belőle kibányászni az Apple.

treasure-of-the-sierra-madre.gif

A Föld napjára időzítették annak a statisztikának a publikálását, ami az elhasznált eszközök újrahasznosításáról szólt. Az Apple ugyanis nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, és ennek fontos aspektusa az is, hogy ne a szemétbe, hanem egy új készülékbe kerüljön az a sok anyag, ami a megunt eszközökben várja sorsa beteljesülését.

És az a helyzet, hogy a recycling-projekt elég sikeres a számok alapján: összesen majdnem 30 millió kiló, 30 ezer tonnányi cuccot dolgoztak fel 2015-ben (a font és a kg közti váltószám kb. 0,45-szörös).

apple-iphone-recycling-numbers.jpg

Megnézve a táblázatot kiderül, hogy csak aranyból ezer kilót, EZER KILÓT gyűjtöttek össze, aminek a piaci értéke kábé 13 milliárd forint.

De dollárban nézve se rosszak a számok:

• Réz — $6.4m

• Alumínium — $3.2m

• Ezüst — $1.6m

• Nikkel — $160,426

• Cink — $109,503

• Grafit — $33,999

Szóval a környezetvédelemre praktikus okokra is érdemes figyelmet szentelni. És hasznosítson téged újra az Apple!

 



MacOS lesz az OS X-ből

:((((((((

Az utolsó bástyánk is elesik: miután múlt hónapban az OS X 10.11.4 dokumentációjában talált rá egy brazil oldal a MacOS névre, most az Apple saját ottlapján bukkant fel ez a mindenféle macsós karcot nélkülöző habosbabos kismackó. 

Az egész még rosszabb, ha fonetikusan olvasod fel:

macos!

Az új névre egyébként az Apple által most létrehozott Föld Napja aloldalon találtak rá.

screen-shot-2016-04-14-at-5-26-11-pm.png

Az Apple azóta már kijavította a nevet és újra OS X-nek hívják az operációs rendszert, de nagyon úgy tűnik, hogy rövidesen elbukjuk a több mint 15 éves brandet.



Kétmilliárdot fizet az Apple a Samsungnak - és nem a bíróságon!

Képzeld el, hogy van egy fickó, akivel az utcán rendszeresen összeverekedtek, bíróságra jártok, a rendőrség vezet el titeket és nyilvánosan késeléssel fenyegetitek egymást, de vasárnap délelőttönként kedélyesen elbeszélgettek a természet és az időjárás szépségeiről, miközben friss epret vásárolsz tőle a piacon.

Na hát kábé ilyen az Apple és a Samsung kapcsolata is. Fogalmam sincs, hány peres ügyük fut éppen, de üzleti szempontból még sokkal több szál fűzi őket egymáshoz és az együttműködés a Korean Herald szerint hamarosan bővül: állítólag most írtak alá egy szerződést 100 millió OLED kijelzőről 2017-re. 

lg-display-flexible-oled-980x420.jpg

Az értesülés a résztvevők mellett két szempontból lehet érdekes: egyrészt az ár miatt, állítólag 2,6 milliárd dollárt ér az üzlet, a két cég tehát nagyban nyomja. Egy panel egyébként a fentiek alapján 26 dollárjába kerül majd az Apple-nek, továbbra sem a kijelző lesz az iPhone legolcsóbb része.

És igen, ha a pletyka igaz, akkor 2017-től OLED-kijelzőt kapnak az Apple mobilok, ami komoly váltás az aktuális technológiához képest. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Ming-Chi Kuo szerint jelentős formai változás is várható, akkor már látszik, hogy a jövőre érkező iPhone lehet a legizgalmasabb az 5-ös óta.



Az Apple egész pályás reklámhadjárattal nyomja az Apple Watch-ot és az Apple TV-t

Nyolc, mondom NYOLC Apple Watch reklám jelent meg egyszerre, amikben mindenféle hírességek nyomkodják az órát különböző helyzetekben, főként a sportolási lehetőségekre koncentrálva, de szóba kerül az iPhone követésének lehetősége és a lakás fényeinek a beállítása is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Apple TV reklámok is begyűjtöttek néhány hírességet, ott van például Kobe Bryant, aki friss kezdő volt, amikor aktívan néztem az NBA-t, most meg a nagy öreg, sírok:

 

 

Sic transit Ornella Muti!




süti beállítások módosítása