Képzeld el, hogy van egy fickó, akivel az utcán rendszeresen összeverekedtek, bíróságra jártok, a rendőrség vezet el titeket és nyilvánosan késeléssel fenyegetitek egymást, de vasárnap délelőttönként kedélyesen elbeszélgettek a természet és az időjárás szépségeiről, miközben friss epret vásárolsz tőle a piacon.

Na hát kábé ilyen az Apple és a Samsung kapcsolata is. Fogalmam sincs, hány peres ügyük fut éppen, de üzleti szempontból még sokkal több szál fűzi őket egymáshoz és az együttműködés a Korean Herald szerint hamarosan bővül: állítólag most írtak alá egy szerződést 100 millió OLED kijelzőről 2017-re. 

lg-display-flexible-oled-980x420.jpg

Az értesülés a résztvevők mellett két szempontból lehet érdekes: egyrészt az ár miatt, állítólag 2,6 milliárd dollárt ér az üzlet, a két cég tehát nagyban nyomja. Egy panel egyébként a fentiek alapján 26 dollárjába kerül majd az Apple-nek, továbbra sem a kijelző lesz az iPhone legolcsóbb része.

És igen, ha a pletyka igaz, akkor 2017-től OLED-kijelzőt kapnak az Apple mobilok, ami komoly váltás az aktuális technológiához képest. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Ming-Chi Kuo szerint jelentős formai változás is várható, akkor már látszik, hogy a jövőre érkező iPhone lehet a legizgalmasabb az 5-ös óta.