Az AirPodokat eredetileg az iPhone 7 mellett mutatta be az Apple, valójában azok mellé jártak volna. Kinyírták a jack-csatlakozót, ezzel vigasztalták volna a népséget. De az AirPodok csak nem jelennek meg. Az Apple weboldalán az 59.990 forintos ár mellett továbbra is a "coming soon" felirat vár minket.

apple-airpods1_1.jpg

Ennyi idő után, különösen hogy mindjárt vége az évnek, kezd különösen kínossá válni a helyzet. És noha az Apple nem adott meg pontos piacra dobási dátumot, belső források úgy nyilatkoztak egy hónapja, hogy

"Nincs azaz isten, hogy az indulás januárra tolódjon."

Most a Wall Street Journal mozgatta meg az Apple-nél dolgozó forrásait. Egyikük elmondta, hogy a probléma abból adódik, hogy a cég egyszerre akar egy forrásból streamelni mindkét fülesre. A többi vezeték nélküli füles csak az egyik fülre veszi az adatot Bluetooth kapcsolaton keresztül, a másik fülre már ez a példány nyomja át a naftát. Így mivel az AirPodok egyszerre kérnek jelenket ugyanabból a forrásból, mindenképpen fontos, hogy mindketten egyszerre ugyanazt a jelet kapják, hogy elkerüljék az elcsúszást.

Na, ezt úgy látszik, még nem sikerült elérni. Oké, állt már ki a cég félkész termékkel a cég a múltban is színpadra, de akkor a fejlesztés későbbi szakaszában azért csak kikalapálták a készterméket.

Januárban még arról írtam, hogy 

Ha valamivel hülyét csinál magából az Apple, az az autó lesz

Most már úgy gondolom, hogy az AirPods sokkal esélyesebb erre a díjra.