A Bloomberg úgy tudja, hogy az Apple viselhetőkkel kapcsolatos tervei nem ragadtak meg a Watch szintjén: a szokásos belső forrásra hivatkozva állítják, hogy a cég olyan okosszemüveggel játszadozik boszorkánykonyhájában, ami wireless csatlakozik iPhone-unkhoz és képek, illetve mindenféle információk megjelenítésére képes viselője számára.

168808554-google-engineer-ian-mckellar-wears-google-glass-during_jpg_crop_cq5dam_web_1280_1280_jpeg.jpg

Állítólag már a beszállítókat szondázzák és kis mennyiségben, de szemközeli kijelzőket rendeltek, ami a prototípus-fázisba lépést jelentheti - az pedig a lap szerint akár már 2018-ra kész terméket eredményezhet. Persze felmerül a kérdés: miben más ez mint a 3 éve bemutatott Google Glass? Na az egyelőre nem teljesen világos.

Ha nem sokban, akkor reméljük Cupertino tanult a konkurencia hibáiból, ugyanis a Google Glasst annyi botrány övezte, hogy a keresőóriás végül tavaly januárban le is lőtte a fejlesztési projektet. Azt Tim Cook közelmúltbeli nyilatkozataiból persze már most is tudjuk, hogy az Apple fantáziáját erősen mozgatja a kiterjesztett valósággal való kísérletezés.

A hírek szerint külön fejlesztési team foglalkozik a cég VR és AR szegmensbeli törekvéseivel, kutatásaival, aminek a közeljövőben talán végre eredményét is láthatjuk. Bár a közelmúlt fejleményeit elnézve talán nem meglepő, ha kicsit szkeptikus vagyok.