Hiába írta Kanye West a héten, hogy száz év múlva mind halottak leszünk, és hagyjuk a kölyköket hallgatni a zenéjüket - miután saját albumát Tidal-exkluzívban adta ki persze -, a héten újabb hírek érkeztek arról, hogy a 13 milliós táborral rendelkező Apple Music teljesen beszippantott előadókat. Újabb albumok érkeznek, amik elsőként kizárólag az Apple platformján jelennek meg, ami ilyenkor tetemes mennyiségű új előfizetőt toboroznak - amikből nyilván az előadók is profitálnak majd.

screen-shot-2016-08-03-at-9-48-21-pm.png

Szóval itt van mindjárt Britney Spears új, augusztusban megjelenő albuma, ami elsőként Apple Musicon jelenik majd meg. Ma estétől pedig iTunes-ban előrendelhető az album, amit őszintén nem nagyon értek, tekintve hogy, mint írtam, Apple Musicon jelenik meg először. Na mindegy.

Egyelőre nem tudni, meddig lesz exkluzív, de Frank Ocean “Boys Don’t Cry” albuma most péntektől két hétig lesz csak az Apple stream-szolgáltatásán belül streamelhető.

Ez megint hozhat pár millió új előfizetőt az Apple-nek, akinek jelenleg kizárólag a digitális szolgáltatások üzletága van emelkedő pályán. Július rekord hónap volt az App Store-ban is, elérték az 50 milliárd dolláros mérföldkövet (ennyit fizettek eddig ki a fejlesztőknek), ráadásul a forgalom meghaladt minden korábbi értéket. Egyrészt itt a nyár, és a gyerekek töltögetnek, másrészt itt a Pokémon Go, aminél nagyobb digitális hype most még vagy öt évig nem lesz.