Miközben egyre kevésbé értjük, mivel próbálja meg majd eladni nekünk az Apple az idei iPhone-okat - hiszen a jack-aljzat elhagyása, a nagyobb tárhely és a nyilvánvalóan szokásos gyorsulás egyike sem egy visszautasíthatatlan ajánlat - , kiderül, hogy egy minimum gyanús kémfotó szerint nem kettő, hanem három új modellt is kiadnak.

Ami esküszöm arra enged következtetni, hogy a rengeteg ficsör nem fért bele a szokásos kétmodelles felállásba.

iphone-7-image-leak_large.jpg

A képen egy dual kamerás Pro modellt is látunk, a Plus méreteivel. Dierkt nem használok iPhone 7 nevet, hiszen a hátlapon csak egy S felirat látható, ami vagy az infó hamis voltára utal, vagy arra, hogy az Apple külön nevet próbál adni az idei generációnak. iPhone S. iShone. iPhoSe. Nem tudom.

Ha így lesz, az Apple 2016-ban négy új iPhone modellt készít el, ami minimum erőforráspazarlásnak tűnik egy olyan évben, amikor nem is akartak semmilyen nagy dobással előhozakodni a telefonos hardverek terén. Ja, mondják még, hogy a Home gomb érintésérzékeny lesz, nem kell nyomni, csak hozzáérni. Kicsit összezavarodtam ettől, hogy akkor az iOS 10-ben mi a rossebért vezették be a Press to unlock funkciót a Slide to unlock helyett, miért tették kötelezővé a Home legalább egyszeri megnyomását a feloldáshoz? Hacsak nem azért, hogy a korábbi modellekkel rendelkezőket megszívassák, akik annyira megutálják a nyomkodást, hogy inkább vesznek egy új telefont.

Egyre zavarosabbak az idei pletykák, nem lennék meglepve, ha végre meg lennék lepve.