Már hiányoltad a közepesen megbízható helyekről származó kémfotókat? Mert akkor igen jó hírem van, itt az újabb adag - ezúttal a mobipicker.com-tól. 

A képek állítólag az iPhone 7-et ábrázolják, most éppen az érintésérzékeny Home gomb feltűnése áll a fókuszban. Az igen rossz minőségű fotón a site elmondása szerint ezt láthatjuk. A főgomb a kezdetek óta mozgó alkatrész volt ám ez a jövőben úgy tűnik, hogy másként lehet. A leírás alapján az új kialakítású gomb egy síkban van az előlap többi részével és nem is nyomható be - a perem pedig jól láthatóan keskenyebbé vált.

 

iphone7_mobipicker.png

Miért is lenne nagyon fáraó, ha eltűnne egy újabb mozgó alkatrész? Kikerülne az egyenletből egy újabb könnyen, rendszeresen meghibásodó komponens, ráadásul a már régóta pedzegetett vízállóság is megvalósíthatóbbá válna így. A 3D Touch itteni implementálásával kiváltható lenne a Home gomb összes funkciója.

Az Apple még márciusban kapta meg a szabadalmi bejegyzést egy liquidmetal Home hombra, ami enyhén deformálódik benyomásra, majd az erőbehatás megszűnésével újra felveszi eredeti formáját. A cég ráadásul 2010 óta birtokolja az anyag kizárólagos használati jogait, de eddig még sehol nem hasznosította ezt.