A Macotakara megbízható forrásra hivatkozva állítja, hogy már júniusban jönnek az új MacBook Prók. Tudjátok, ujjlenyomat-olvasóval, OLED gombsorral, USB-C-vel, eldobva az SD-kártyaolvasót, meg minden más portot és csatlakozást. És már-már Air-i vékonyságban.

main.png

Egyúttal van egy másik pletykánk is: állítólag nemsokára a MacBook Air sorozatot is frissíti az Apple. Nemrég hozzányúltak a palettához, 8 giga RAM-ot pakolva az alap 13-as gépekbe, reméljük, hogy ezúttal az ssd-méretet is felrázzák. A jelentés szerint a 11-es MacBook Airt kivonják a forgalomból, helyetta a 13-as ÉS A 15-ÖS modellekre koncentrálnak. Ezek szerint jön 15-ös modell a MacBook Airből is. Fura.

Érdekes, ahogy a MacBook Air, ami annak idején legalább akkora meglepetést okozott, mint a 12-es MacBook tavaly (emlékeztek még a borítékból előhúzós jelenetre?), mára az Apple belépő szintű laptopja lett. A belső források állítják, hogy a cég már lassan meg is szabadulna az egész termékvonaltól, csak a viszonylag alacsony ára miatt tartják meg (300 ezer alatt kapható).

És most, a MacBook Pro frissítés után tényleg elég árva maradna. Lenne ugyanis az Apple-nek egy ultravékony, retinás 12-es gépe, hűtés nélküli házban, meg egy Touch ID-val és OLED gombsorral vakító, teljesítményben is - reméljük - odaverő, vékony MacBook Prója. Ezek mellett a már se nem annyira vékony, se nem annyira szexi MacBook Air tényleg az alapszintet hozza.

Hacsak a frissítéssel nem kap ő is valami fincsit.