Két kedvencem találkozik. Nyilván az Apple termékeihez fűződő viszonyomat nem kell pont itt nagyon magyaráznom, és akik nézték annak idején az Attraktort (ami Xtractor néven március 15-én este 10-kor folytatódik a Discovery Channel műsorán) láthatták, hogy meglehetősen elkötelezett vagyok a Fiat autói iránt is:

 

Annyira, hogy a családi autót is cégcsoporton belülről választottam, főleg persze azért, mert ennél szebb kombit egyszerűen el sem tudok képzelni:

alfa_1.jpg

Na, Hát akkor már ki is jön, hogy Apple+Fiat=Jóság, nem?

Nem, de erről majd később.

Akárhogy is, a Fiat CEO-ja, Sergio Marchionne, aki egyébként rajong az Apple termékei iránt bejelentkezett a kaliforniai cég autóinak a gyártására. Sőt, szinte követeli azt.

Marchionne a genfi autószalonon beszélt arról, hogy az autógyártás azért alapvetően valamiféle betegséghez hasonlítható.

Ha az Apple autót akar gyártani, azt javaslom, első körben feküdjön le és várjon amíg ez az érzés el nem múlik. Az ilyen betegségek jönnek és mennek, meg lehet gyógyulni belőlük, nem halálosak.

- utalt Marchionne arra, hogy az autógyártás azért alapvetően gigantikus szíváscunami, sokkal több problémával, mint ami az informatikában előkerülhet.

Éppen ezért a cégvezető szerint ha az Apple bele akar vágni ebbe a bizniszbe, jobban teszi, ha egy tapasztalt partnert választ maga mellé és szerinte a Fiat megfelelő partner lehetne.

winningappleconceptcar1-800x450.jpg

És akkor ezzel kapcsolatban az én véleményem: nem lehetne. Tök menő, amit Marchionne tesz a cége megmentéséért, hogy képes talpra állítani az Alfát és új, élvezetes típusokat készíteni hogy piacra dobnak olyan Fiat-emblémás szépségeket, amik először hoznak lázba a Barchettám óta és hogy kész akár az Apple-nek is odaadni magát a cég egyenlegének javítása érdekében.

2017-fiat-124-spider-inline3-photo-664891-s-original.jpg

De ha van márka, amelyik nem passzol az Apple hűvös, kimért eleganciájához, az pont az olaszos, szabálytalan, szenvedélyes Fiat.