Néhány hete jönnek a pletykák a márciusban érkező, 10 colos iPad Próról. Érdekes termékről beszélünk, mert méretben pont oda érkezne, ahová az iPad Air 3-at várjuk már egy ideje, aminek a naptár szerint tavaly ősszel be kellett volna futnia, akkor viszont elmaradt a frissítés.

Két lehetőség van:

Az egyik, hogy márciusban bemutatnak egy 10 colos Prót és Airt is, erre azonban szerintem semmi esély. A 13-as Pro hardvere lényegében az, amit az Air 3-asba is vártunk őszre, az A9X abba is belekerült volna és van ugyan néhány képessége a nagy iPadnek, amik újszerűek, nem voltak eddig korábban részei az iPad-termékcsopornak, de ezek nem olyan forradalmiak, hogy ne férnének bele egy szimpla generációváltásba. Az iPad Air 3-asnak lényegében olyannak kéne lennie, amit egy 10 colos iPad Prótól is elvárnánk, szóval én inkább a második verziót tartom életképesnek:

Egy tízcolos tablet lesz a kínálatban, amit nevezhetünk ugyan Airnek vagy Prónak, de lényegét tekintve a hardver útja előre ki van jelölve, mozgástér alig van.

ipadpro-21.jpg

Ezek alapján tehát várható az A9X megérkezése, szóval az új tablet kétszer erősebb lesz az Air 2-esnél, több hangszóró is kerül bele, a kijelzőre Apple Pencillel is lehet majd rajzolni és csatlakoztatható lesz hozzá a Smart Keyboard. Ez pont elég újdonság ahhoz, hogy észrevegyük a változást a kettes Airhez képest, de másfél év kihagyás után el is várunk ennyit.

Ja, és még valami: a 10 colos iPad állítólag egy ponton menőbb lesz, mint a 13 colos. Lesz benne egy 12 megapixeles hátlapi kamera, ami 4K-s videókat is tud majd rögzíteni, tehát megkapja az iPhone 6s hardverét a tablet és valószínűleg az előlapi kamera is onnan érkezik majd.

Türelmetlenül várjuk.