Megindult az aljas, hátulról támadó propaganda annak érdekében, hogy majd könnyebben fogadjuk el, hogy az iPhone 7-esben nem lesz jack-kábel és csak vezetéknélküli kapcsolaton keresztül tudjuk összepárosítani a fülhallhatónkkal: egy Edward Aten nevű fickó kiszámolta, hogy mennyi időt vesztegetünk el életünk során az iPhone EarPods kábelének a kibogozásával.

earpods-780x585.jpg

Megdöbbentő számok jöttek ki!

Edward úgy kalkulált, hogy naponta kábé négyszer veszi elő a fülhallgatót, ebből van egy hosszabb, 20 másodperces bogozás és három rövidebb, négy másodperces. Ez így együtt 32 másodperc. Hetente hat nappal számolva máris kijön, hogy a következő harminc évben:

299,520 másodpercet
4,992 percet
83,2 órát,

szóval 3,5 napot fog tölteni a bogozós művelettel. Pedig mennyi minden hasznosabban tölthette volna, például ezt az időt facebookozásra is lehetne fordítani.

Mondom én, indul a megdolgozásunk, hogy úgy vessük majd rá magunkat az új, jack-nélküli iPhone-ra, mintha valaki a rák ellenszerét dobta volna a közönség felé.

Egyébként meg a fenti egyenletből nekem az derül ki, hogy milyen baromi hosszú ideig élünk, hogy napi szaros, jelentéktelen 32 másodpercből simán összejön egy hét is az életünk során, pedig baromira nem ugyanaz a kettő, mert 32 másodperccel ezelőtt kábé a cikk fotójánál jártál, viszont próbáld meg felidézni, mit csináltál egy hete és mennyi minden történt azóta. 

A lényeg, hogy jól kell élni azt az életet, hogy hosszúnak is tűnjön. Például leszarni, hogy hány másodpercet töltesz bogozással naponta.