almalé és kungfu Rólunk

Állítólag a BMW i3-asra épült volna az Apple autó

Igen, ez most megint egy ilyen hullám, rajta ülünk az iCar-cunamin, évekig minden a nagyképernyős Apple TV-ről szólt, most szintet ugrottunk és az autós hírekben dúskálunk.

Nemsokára anyahajót fejleszt az Apple.

Egy német lap, a Manager Magazin szellőztette meg, hogy az Apple a Titan kódnevű projekthez (meg ne tudja az azonos nevű, remek halászlevet készítő ásványrárói Titán csárda, hogy miben mesterkednek a kaliforniaiak, mert lesz itt akkora per, hogy a harcsapaprikás galuskával adja a másikat) az i3-as elektromos BMW-t használta volna kiindulási alapnak, csak valahol megszakadtak a tárgyalások.

bmwi3.png

A hírek szerint a karbonszálas karosszériától kerültek komoly izgalmi állapotba a vállalatnál, az egyeztetések tavaly ősszel indultak, de bármiféle konkretizálódás nélkül véget is értek.

Valahogy így képzelem el a beszélgetést a két CEO, Tim Cook és Harald Krüger között:

  • Tim: Adjátok ide az i3 karosszériáját!
  • Harald: Nein.
  • Tim: Kár. 

Egyébként a két cég lehetséges együttműködéséről már korábban is volt szó, aztán hogy ez azt jelenti-e, hogy az Apple saját autó fejlesztésébe fogott, vagy csak annyit, hogy a CarPlay következő generációját reszelgetik a partnerekkel együttműködve, az nagy kérdés.

Occam borotvája szerint azért ez utóbbira nagyobb az esély.



Kiszivárgott, mennyit gyorsulhatnak a Macintoshok az idén

Nehéz ügy ez, mert az Intelnél kicsit összekavarodtak a dolgok, és hiába vár az egész piac a fasza kis processzorokra, azok nem, vagy csak késve érkeznek. Már tavaly le kellett volna zárulnia a Broadwell-átállásnak, de még idén sem futott be minden szegmensbe a mikroarchitektúra, egyebek közt emiatt sincs új 21,5-es iMacünk lassan két éve. A sztori másik érdekessége, hogy még mielőtt mindenhol be lehetne vezetni a Broadwellt, kopogtat az utód, a Skylake.

5_6.jpg

Olyannyira kopogtat, hogy két héttel a hivatalos bejelentés előtt kiszivárgott néhány slide az Inteltől, amiből kiderül, hogy mire lesz képes az új csip az elődjéhez képest.

A számok jelentősen szóródnak attól függően, hogy melyik altípusról beszélünk, nézzük meg, hogy mire számíthatunk egy-egy gépcsaládon belül:

Tovább olvasom


Nem fogod elhinni, hogy néz ki az iPhone 6s előlapja (de)

Két hónapon belül befuthat az iPhone legújabb generációja, szóval tök természetes, hogy elkezdtek szivárogni a kémfotók is. Vagy azért, mert tényleg elindult a tömeggyártás, és van mit fotózni, vagy azért, mert a kamuképek készítői tudnak időzíteni, és tisztában vannak azzal, hogy áprilisban még korai lett volna bármit is publikálni.

Na szóval akár hiszitek, akár nem, elvileg ez lesz az iPhone 6s előlapja:

Tovább olvasom


Lenyúlt három százaléknyi piaci részesedést az Apple a Samsungtól

Megjelentek az IDC legújabb számai a 2015-ös második negyedév okosmobilos trendjeiről, és az látszik, hogy az előző év azonos időszakához képest elsősorban a Samsung kárára tudta növelni részesedését az Apple. Nézzétek csak a számokat:

worldwide-smartphone-market-posts-11-6-year-over-year-growth-in-q2-2015-the-second-highest-shipment-total-for-a-single-quarter-according-to-idc-prus25804315-2015-07-23-11-00-04.png

A Samsung részesedése 24,8 százalékról 21,7 százalékra csökkent, ami 3,1 százalékos zsugorodást jelent, míg az Apple 2,4 százalékot jött fel ugyanebben az időszakban. De nemcsak az Apple nőtt, hanem a Huawei, a Xiaomi és a Lenovo is, és a “többiek” így együtt soványodtak egy keveset.

Érdemes még jobban megnézni a számokat, és látni fogjátok, hogy a Samsung nem egyszerűen piaci részesedést vesztett, de darabszámban is kevesebbet adott el, mint tavaly: megállt a piac növekedése, szóval a részesedés pár százalékos csökkenését már nem tudja ellensúlyozni az egyre nagyobb kereslet. 

Az említett időszakban darabszámban messze az Apple nőtt a legtöbbet, 12 millióval több készüléket adtak el, mint egy évvel korábban.



Itt a legrondább koncepcióvideó az iPhone 7-esről

Körülbelül 17 évesek lehettünk, ami azt jelenti, hogy az alábbi sztori jó 17 évvel ezelőtt, a kilencvenes évek végén játszódik, amikor Zoli barátommal renderelni kezdtünk. Megszereztünk egy melót, egy győri számítógépboltnak kellett animációt készítenünk egy vásárra, hogy fusson valami a kijelzőkön, miközben az ügyfelekkel tárgyalnak. A videóban egy virtuális városban csatangolt a kamera, hidak alatt ment át, autókat kerülgetett, végül emelkedni kezdett, felszállt a legmagasabb toronyház tetejére, aminek az antennájára a számítógépbolt neve és logója volt ácsolva.

Szuper meló volt, főleg, hogy a gépek teljesítménye csak arra volt elég, hogy az épületek rácsszerkezete előtt nézzük meg a mozgást, ha arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen lesz textúrák között, renderelni kellett, márpedig az egy perces animáción kábé két napig dolgozott két, rendszerbe kötött pc: Zolié és az enyém, emlékeim szerint ezek korai Pentiumok lehettek.

Szóval két napig vártunk, majd csekkoltuk a végeredményt, aztán módosítottunk kicsit az animáción, majd megint két nap renderelés és így tovább, vagy egy hónapon át.

És senki sem vádolhatott minket azzal, hogy a végeredmény profi lett, vagy szép, esetleg esztétikus, utólag visszagondolva több mint valószínű, hogy rettenetes videót adtunk le.

Na. Pont ez a munka jutott eszembe, amikor a Mesut G. Designs iPhone 7 koncepcióvideóját néztem.

iphone-7-concept-by-mesut-g-designs-640x386.jpg

Az animáció pocsék, a készülék katasztrofálisan néz ki, Jony Ive valószínűleg megkísérli majd valamilyen tompa tárggyal kivájni a szemét, ha véletlenül meglátja, már ha az agyvérzés után tudja még majd mozgatni a kezét:

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása