almalé és kungfu Rólunk

Holnaptól nem működik a kedvenc widgetem, a GAget

A Dashboard widgetjei közül nekem a GAget volt mindig is az egyik kedvencem. Csak behúztam a kurzort a bal alsó sarokba (hot corners), máris beugrottak balról a weboldalaim, és láttam az aktuális látogatottságot a Google Analyticsbe bejelentkezve:

screen_shot_2015-04-19_at_08_34_43.png

Holnaptól törölhetem le ezeket a widgeteket. Április 20-án a Google megszünteti azt a login eljárást, amit ebben az alkalmazásban használt Hosszú Zoltán, a fejlesztő.

Szerencsére, mint Eötvös Gábornak, neki is van másik. És szexibb, mint valaha.

screen_shot_2015-04-19_at_08_40_09.png

A Mac App Store-ból letölthető a Notification Centerbe beépülő alkalmazás, ami tényleg gyönyörűen jeleníti meg a statisztikai adatokat:

Ráadásul helytakarékosabb, ami nekem jól jön. Már vagy tíz-tizenöt oldal látogatottságát követem, ennyi widget pedig a Dashboardon elfoglalja szinte a teljes képernyőt egy kisebb laptopon. A Notification Center verzió alig foglal helyet egy-egy oldal esetében, kattintásra azonban kinyitható, és láthatjuk a részletes elemzést.

Zoltán a régi verzió forráskódját nyilvánossá tette a GitHubon. Ha mégis bütykölné még valaki.



A WikiLeaks titkos Apple-megállapodásokat szivárogtatott

A Sony-hack utórengéseként egy sor emailt szivárogtatott ki a WikiLeaks - írta meg a 9to5Mac. A levelezés egyik számunkra érdekes részlete egy Crackle nevű Apple TV-csatornáról szól, valamint az iTunes-on keresztüli videóértékesítésről.

A Sony Crackle nevű Apple TV videócsatornáját 2013 decemberére tervezték, 3 éves határozott időtartamú szerződéssel. A Sony megtarthatta volna a hirdetésekből származó bevételek 100 százalékát, és az Apple ígéretet tett arra, hogy a későbbiekben újfajta overlaid/display hirdetéseket engedélyez a Sonynak, amennyiben azok technikailag kivitelezhetőek és az Apple-nek is tetszenek.

Ilyenkor persze nem is egy csatorna terve az érdekes, hanem a máskor hat lakat alatt tartott szerződéses feltételek: ezek segítenek az Apple leendő tárgyalópartnereinek, hogy tudják, merre hány méter Cupertinóban.

Tovább olvasom


Egy naptár, amivel igazán fontos ügyeket tervezhetsz - M Naptár

Hirdetőnk Magyarország egyik legolvasottabb női lapja, a Femina, az M Naptár készítői, valamint az Algoflex-M, akik igencsak megizzasztották az Appleblog szerkesztőségét.

Ilyen nehéz tesztem még nem volt. Úgy értem, egyszer adtak egy vákuumban működő merevlemezt, amit átküldhetsz a Föld magmáján adatvesztés nélkül, de még azt is könnyebb volt kipróbálni, mint ezt. Hölgyeim és Uraim, örömmel mutatjuk be a menstruációs naptárat, okostelefonra.

Én letöltöttem, megnyitottam, és szóltam a feleségemnek.

screen_shot_2015-04-17_at_13_55_26.png

A születési dátum, és a menstruációs ciklusra vonatkozó mindenféle adatok megadása után belépünk a központi menübe, ahol többek között egy nagyon hasznos táblázatot találunk:

img_9868.PNG

Itt látható a vérzéses napok és a peteérés fázisainak felosztása az adott hónapban. Megmondjam, mi ebben a csodálatos? Hogy kétféle emberen segít:

1. akik gyereket akarnak
2. akik semmiképpen sem akarnak gyereket

Előbbiek nyilván az érésre várnak, utóbbiak pont nem. Be lehet állítani emlékeztetőt is, hogy szóljon az egyes fázisoknál. Egyébként szól minden másért is az app: a fogamzásgátló szedésére, a következő orvosi ellenőrzés időpontjára, a termékenységi időszakra satöbbi.

algo.jpg

Eleinte a naptár még csak az általunk megadott ciklushosszból indul ki, de az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy minden nap feltöltsük az aktuális testsúlyunkat, hőmérsékletünket (fogalmam sincs, miért beszélek többes szám egyes személyben), amiből jobban rá lehet közelíteni az adott hónapban a valós helyzetre. Sőt a hangulatunkat is lejegyzetelhetjük (szintén lehet belőle következtetni a ciklusra), és még a szeretkezéssel töltött estéket is bepipálhatjuk. Jólesik.

És aki azt hitte, hogy ez csak hölgyeknek jó: érdemes az uraknak is feltenni, és kitölteni a megfelelő adatokkal. Nem baj az, ha mi is képben vagyunk, például remekül lehet időzíteni az önmegtartóztatás öt napját a peteérés előtt. Arra már hadd ne a nő figyeljen.

Az app letölthető itt.

screen_shot_2015-04-17_at_13_57_39.png



A new fantastic vezető join the Apple csapat

Az Apple kinevezett egy kiváló leadert, Steve Dowlingot, he become the Vice President of Communications, vagyis he is responsible for the médiamegjelenésekért.

Steve Dowling, we salute you. You are our hero!

screenshot-2015-04-16-19-49-44.png

We are sure, that you invent a remek PR-stratégiát, where even the legkisebb websites, such as Almalé és Kungfu (the new Appleblog, as you ránküldtétek the lawyers) can fit perfectly. We would like to have demókészülékek before the official starts, and big money as well.

What a honorable person! What a great leader!

(Please send us an Apple Watch too!)

Disclaimer: a legkisebbet úgy értettem, hogy Magyarországon hatalmas, és a legjobb persze, csak hát most kaliforniai mércével kellett megszólítanom ezt az arany embert



Napenergiafarmot épít Kínában az Apple

Az már tuti, hogy az Apple nagyon érdeklődik a napenergia iránt.

A célja már régóta az, hogy az összes egyesült államokbeli központjában napenergia szolgáltassa az áramot, de most úgy tűnik, még tovább mennek.

9290-817-140520-solar-l.png

A SunPowerrel együttműködve két, összesen 40 megawattos erőművet építenek Kína Szecsuán tartományában. Ha kész lesz, az Apple társtulajdonosa lesz az elkészült napenergia-farmoknak. És ez nem is valami távoli jövő: 2015 negyedik negyedévében átadják a telepeket.

A SunPower egyébként a francia Total SA leányvállalata.

Kína eléggé nyomja ezt a dolgot, idén 17,8 gigawatt kapacitást akarnak beállítani az országban, 70 százalékkal többet, mint tavaly. Nem valószínű, hogy náluk megadóztatják a napkollektorokat mondjuk, csak mondom.




süti beállítások módosítása