Vagy nem. De valami lesz.

A Billboard információi szerint ugyanis szenteste a Beatles dalok felbukkannak majd EGY streaming szolgáltató kínálatában. Ezzel a digitális korba mindig csak vonakodva érkező kiadó elsőként jelentetné meg a híres albumokat ilyen felületen.

screen_shot_2015-12-20_at_09_49_20.png

És ugye ez az "EGY" jelentheti a Spotify-t vagy más szolgáltatót is, mi azonban mégis biztosra vesszük, hogy az Apple Music lesz a befutó, ugyanis:

  • A Beatles dalok kiadója az Apple Records, akik a névért pereskedtek is eleget a cupertinóiakkal. Teljesen elképzelhetetlen, hogy ne az Apple adja ki az Apple dalait. Minden más eset

iszonyú béna lenne.

  • Az Apple és a Beatles - dalai - között korábban is szoros volt a kapcsolat. 2010-ben a gombafejűek számait digitálisan először az iTunes Store-ban lehetett letölteni. Napok alatt 2 millió letöltés született az Apple online áruházában.
  • Az Apple egyébként is nagyon rajta van az exkluzív szerződéseken, az AC/DC-t is ők rántották be a digitális világba 2012-ben, ők később az Apple Music-ban is megjelentek. Taylor Swift 1989 World Tour című koncertfilmjét épp most adták ki exkluzív szerződéssel, csak az Apple Musicon. Ráadásul a The Beatles 1+ című, 50 videót tartalmazó gyűjtemény is kizárólag az iTunes-ban bukkant fel nemrég.
  • És még egy érv: Steve Jobs példaképének tekintette a Beatles-t. Ezt mondta:

My model for business is The Beatles. They were four guys who kept each other kind of negative tendencies in check. They balanced each other and the total was greater than the sum of the parts. That's how I see business: great things in business are never done by one person, they're done by a team of people.

Jobs pedig elsírta magát örömében, amikor megjelent iTunes-on a Beatles. Mi eléggé csalódottak voltunk mondjuk emiatt öt évvel ezelőtt.

Egy hat hónapos exkluzív szerződésről beszélnek teehát, vagyis jövő nyárra az összes streaming-szolgáltatónál megjelenhet a Beatles. Vagy mindenhonnan eltűnik, ki tudja.

Csak hogy érezzük a döntés súlyát: jelenleg a zenekar The Beatles Box Set nevű, 270 dalból álló gyűjteménye 80 euróért megy az iTunes Store-ban. Ebből a pénzből majdnem másfél éves tagságot lehet vásárolni az Apple Music-ban vagy Spotify-ban, korlátlan zenehallgatással.

update: ja, és ha ez nem csigáz fel, de érdekelnek a karácsonyi akciók más online Apple üzletekben, itt van egy jó kis lista.