Vasárnap olyan történik, ami az univerzumban ritkán: újságírót engednek be Jony Ive fejlesztő laborjába, valamint Angela Ahrendts bemutatja a 60 Minutes című CBS-műsor stábjának a jövő Apple Store-jait.

Két kép áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy megpillantsuk, milyen lesz a jövő Apple Store-ja. De hogy ezeket értékelni tudjuk, lássuk, milyen a jelen Apple Store-ja:

iinterior.jpg

applestoreintlarge.jpeg

apple-store.jpg

Itt pedig a vasárnapi műsor képei:

15316-11517-151218-store-l.jpg

60-minutes-ahrendts-mock-store2.jpg

60-minutes-ive.jpg

Amit látok, hogy a mennyezet egyben világít, és nem külön világítótestenként. A másik, hogy a függőleges falak, amiket eddig szándékosan kizárólag termékekről készült fotókkal, molinókkal takartak el, most egy határozott, a híres asztalokra rímelő polcrendszert kapnak. Persze eddig is voltak polcok az üzletben, de ezek megpróbáltak háttérbe szorulni, és kizárólag a rajtuk lévő termékeket megmutatni.

Ami még nagy változás, az a fenti képeken a zöldnövény-fal. Az Apple láthatóan egyre több zöldet, levelet, virágot enged be az üzletekbe (jót tesz nekik, hogy egy hölgy vette a kezébe a sorsukat), a polcrendszerbe illeszkedő flóra pedig - meg egy pici fauna is nyilván - az Apple környezetvédelmi hitvallását is promózza.

A brüsszeli Apple Store már az új irány jegyében készült, itt például bazi nagy fákat tettek be az üzletbe.

14307-9754-unnamed-l.jpg

Amint megosztják a videót, tesszük ki.