Most pedig következzen annak a rövid leírása, mit kell tennünk, ha minél több karácsonyi nótát szeretnénk meghallgatni Apple Music-használóként. Tehát.

Csukd be az Apple Musicot. Nyisd meg a Spotify-t. Voilá.

De tényleg. Hát hogy a rossebben van, hogy külföldi oldalakon tömegével ajánlják a karácsonyi Apple Music-rádióadókat, nálunk meg még mindig úgy kínálja hip-hopot meg az r&b-t az alkalmazás, mintha bármennyire is releváns lenne ez december 16-án.

Mutatom, ilyennek kéne lennie (ilyen az USA-ban):

screen-shot-2015-12-14-at-10-48-25-am.png

Ehelyett ilyen:

 screen_shot_2015-12-15_at_21_31_57.png

De várjatok, nem is, találtam christmas témára egy (1!) rádióadót:

img_1613_1.PNG

Pedig a rádió az egyetlen alternatíva ilyenkor: meg van adva a téma, és arra kell lejátszani végtelen számú dalt. Mit kínál Magyarországon az Apple ehelyett? Kézzel válogatott listákat. Ezekben kábé 20-20 dal található, közöttük manuálisan kell váltani. De mondjuk a Lonely Christmas című összeállításban összesen négy dalt találtam, biztos azért, mert addigra már úgyis felkötötte magát a hallgató.

img_1615_1.PNG

Miért olyan nehéz engedélyezni nekünk, hogy az egyébként elérhető zenéket különféle szempontok szerint tolja elénk az algoritmus? Ehelyett elindítok egy playlistet, és három számon belül kétszer tolja elém a Coldplay Christmas Lights-át.

Szóval ott a Spotify, ott van rengeteg karácsonyi rádió, lehet válogatni:

img_1611_1.PNG

Ha az Apple át akar csábítani oda, én nem állok ellen.