A német Mobilegeeks.de állítja magáról, hogy kipróbálta az Androidra készített Apple Music app bétáját. Igen, az Apple ezek alapján úgy érzi, ideje kitörni a saját platform korlátai közül, és meghódítani az összes okostelefont. Vagy legalább majdnem az összeset.

A képernyőfotók (lent) alapján egyértelmű, hogy az Apple követte a Google dizájn irányelveit, a legtöbb esetben inkább egy Androidos programot készített, semmint egy átportolt iOS appot. Szemben a Google-lel ugye, aki iOS-re is a saját logikáját tolja. Meg szemben a Windows-ra készített iTunes-szal, amiben az Apple is elköveti ezt a hibát.

1_21.jpg

2_19.jpg

Persze az azonosulás csak részleges. Például a kategóriaválasztó oldalra került az alsó sor helyett, ami nagy változás az eredeti apphoz képest, a For You aloldal azonban megmaradt szinte pontosan olyannak, amilyennek iOS alatt megismertük.

Érdekesség, hogy a német verzióban a kategória neve "Für dich", vagyis "Neked", míg a magyar - meg a francia és spanyol ésatöbbi - appban "Önnek" néven találjuk meg a személyre szabott playlist-válogatást. Miért tegezi az Apple a németeket?

Az Apple más platformokra készített alkalmazásainak egyébként nincs jó renoméja. A Windows-os iTunes egyértelmű közutálatnak örvend, a nemrég Androidra kiadott Move to iOS-nek pedig nagy érdeme volt a közelmúltban, hogy a felhasználói értékelések átlagával sikerült feltornásznia magát 2 csillagra. Az ötből.