A jó hírek: a csipek 10-20 százalékkal gyorsabbak lesznek a jelenlegieknél, a grafikus gyorsítók 40 százalékkal: ez főleg azokat a modelleket érinti, amikben nincs dedikált gpu.

Ilyen például a retinás MacBook, ami viszont alig néhány hónapos, szóval simán lehet, hogy a gépcsalád csak jövő év elején frissül, függetlenül attól, hogy az új csip már október-november környékén elérhető lesz.

A MacBook Air viszont meg azért nem upgrade-elődhet, mert ahhoz 2016-nál előbb nem érkezik meg az új Skylake csip. Utána hasonló lesz az ugrás, mint a MacBooknál.

Hasonló a helyzet a 13-as retinás Próval és még rosszabb a szitu a 15-ös modellel, mert az abba való processzor premierdátumát most még nyilvánosságra sem hozták.

macbook_pro_15_imac_27.jpg

A legégetőbb kérdés a baromi régen frissült iMacet illeti: a géppel kompatibilis csipek többsége még év vége előtt megjelenik, szóval simán lehet, hogy néhány hónapon belül megérkeznek az új konfigurációk. Kivéve az, amelyikben kizárólag integrált Intel gpu van, mert most csak olyan processzort dobnak piacra, amelyikhez külső gpu kell a normális teljesítményhez. Hogy mikor érkezik az Iris Prós modell, amelyik az olcsósított iMacbe kerülhetne, rejtély.

A Mac mini és a Mac Pro sorsa is titokzatos: egyikhez sem jött új processzor, de mindegyikhez van már vagy egy éve a piacon olyan, ami lehetővé tenne egy upgrade-et, az Apple azonban nem mutatott eddig nagy érdeklődést a lehetőség iránt.