Na kérem, megvan a rekord. A mínusz harminckettedik napon jött a hír, hogy kizártak egy alkalmazást az Apple Watch app-kínálatából. Az óra csak április 24-én jelenik meg, de máris megvan az első szerencsés, akinek a programja soha nem jelenhet meg az órán.

Tegyük hozzá, egyetértünk a döntéssel. Politikailag korrekt volt.

Az történt, hogy az ausztrál egészségesélet-celeb Belle Gibsonról, aki tanácsokat osztogatott a helyes táplálkozásról, kiderült, hogy csaló. Mármint rájöttek, hogy nem volt rákos - ezt állította -, és nem adta tovább jótékony célokra azokat az összegeket, amiket az emberek rábíztak. Hogy jótékonykodjon.

10467816_310698872423578_1269055928_n.jpg

The Whole Pantry néven a kiadója fasza kis appot rántott össze neki, és még arra is rávették az Apple-t, hogy az alkalmazást ajánlja az ajánlott Apple Watch appok ajánlatában. Aztán a The Whole Pantry eltűnt. Eltűnt az óraalkalmazásokat bemutató oldalról, és az iOS-es program is kikerült az App Store-ból.

12204-5837-1426639865623-l.jpg

Gibson nagyon jó pozícióban volt pedig, állítólag egyike volt azoknak a kivételes helyzetben lévő app-készítőknek, akik első körben ismerkedhettek meg az Apple Watch-csal Cupertinóban. Sőt, a legutóbbi keynote-on is fellépett volna a színpadon, ami szépen összecsengett volna Tim Cook “az ülés az új rák“ szlogenjével. A hölgyet azonban már nem hívták meg. Hogy Christy Turlington Burns helyette jött-e a színpadra vagy nem, nem tudni, de az biztos, hogy szuperaranyos volt.

Csak mondom.

A sztori egyébként South Park-részért kiált, hogy a végén Stan belenézzen a kamerába és azt mondja: Rájöttem valamire. Ne azért együnk egészséges kajákat, mert valaki azt mondja, vagy mert az óránk figyelmeztet rá. Nincs szükségünk prófétákra ahhoz, hogy egy ilyen alapvető igényt megfogalmazzunk magunknak.

Androidra még tölthető az app, ha valakit érdekelne mégis.