Megvolt a bemutató, de még másfél nappal később is érkeznek az infók az órával kapcsolatban, most ezek közül csemegézünk.

A legérdekesebb: kiderült, hogy 8 gigabájt lesz a háttértár az órában, ebből azonban csak 2 gigabájtot használhatunk a zenéknek, ami kábé 250-300 dalt jelent, és csak 75 mega marad a fotóknak, ami tényleg nem valami sok, de a képek úgyis át lesznek méretezve a kis kijelzőre és úgy nem foglalnak valami sok helyet. Arról nincs hír, hogy mire kell a maradék 6 gigabájt, valószínűleg az operációs rendszernek és a később érkező alkalmazásoknak.

Kiderült az is, hogy az elem cserélhető lesz az órában, de nem házilag, valamelyik Apple szervizben tudják majd kipattintani a telepet az akár 18 ezer eurós, 5,5 milliós órából.

A németekhez egyébként 24-én érkezik Watch, pont, mint az Egyesült Államokba, szóval kvázi világpremier lesz. Nyilván megpróbálunk lecsapni rá. Ha valakinek van már előfoglalása, ne hallgassa el!

Közben megjelent két elmélet is azzal kapcsolatban, hogy miért mindig 10 óra 9 percet mutat a termékfotókon az Apple.

ora2.gif

 

Az egyik szerint azért, mert az iparág többnyire a 10:10-et preferálja és az Apple a változtatással arra céloz, hogy a konkurencia előtt jár. Ennél valamivel szimpatikusabb és a cégre sokkal jobban jellemző elmélet az, amelyik a szimmetriával magyarázza a jelenséget: 10:10-kor a percmutató ugyan pont a 2-esen van, az óramutató azonban már elmozdult a tízesről. 10:09-kor viszont kábé pont ugyanakkora távolságra van mindkét mutató a 12-estől.

Közben Svájc beszart: a Swatch társfeltalálója, Elmar Mock szerint az ország óraiparának alsó szegmensében igazi jégkorszak köszönthet be az Apple Watch miatt. A csúcskategóriát egyelőre nem félti, de az olcsó termékeknek fel kell kötniük a gatyájukat, mert iszonyú kemény konkurenst kaptak a szakember szerint, ami hasonló nehézségeket okozhat, mint a 70-es 80-as években a kvarckrízis, ami a Swatch érkezéséig padlóra küldte a svájci óraipar egy részét.