almalé és kungfu Rólunk

Miért nagyon fontos, hogy felrakd az új iOS update-et?

A héten megjelent 7.0.6-os frissítés elsőre kimondottan érdektelennek tűnt: valami ssl-problémát javítanak, semmi új effekt, funkció, dizájn, ráadásul első körben még az Apple is elkente az update jelentőségét.

fotó_3.PNG

Aztán megjelent egy részletesebb leírás, ami szerint:

“iOS 7.0.4 and 6.1.6 patch a vulnerability where "an attacker with a privileged network position may capture or modify data in sessions protected by SSL/TLS." The problem was resolved "by restoring missing validation steps."

Ez már kicsit gyanúsabb. De igazából a Buhera blog szúrta ki elsőként Magyarországon, hogy miért is van nagy jelentősége az update-nek. Ahogy a blog szerzője egy nekünk küldött levélben írta:

Tovább olvasom


Jelentősen csökkenti a Windows árát a Microsoft

A Bloomberg értesülései szerint a redmondi cég úgy akar versenyben maradni az Apple-lel és a Google-lel, hogy durván megvágja a Windows 8.1 árát. Körülbelül hetven százalékos, brutális áresésre lehet számítani. Még konkrétabban: eddig alapból 50 dollárért licencelte a Microsoft az operációs rendszerét, mostantól azonban 15 dollárért lesz elérhető a 250 dollárnál olcsóbb gépekhez. A döntés érinti a pc-ket, bár főleg a tableteket, a célja pedig nyilvánvalóan az, hogy a Windows versenyképes maradjon két legnagyobb riválisával szemben.

A mobilplatformokon erős Androidot ugyanis lényegében ingyen adja a Google a partnereinek, míg az Apple-nek ugyan pénzbe kerül két saját operációs rendszerének a fejlesztése, a felhasználóknak viszont nem kell fizetniük az update-ekért, akár az OS X-ről, akár az iOS-ről beszélünk.

Microsoft-Surface-Tablet-PC-Windows-RT.jpg

A Microsoft döntésének az oka a Windows 8-as csekély népszerűsége, sokkal kevesebben használják az új operációs rendszert, mint az elődjét. Ráadásul nem nagyon pörög a tabletbiznisz, az elemzők szerint 2014-ben az eladott gépel legfeljebb 5 százalékán futhat Windows, ezen a számon szeretne érdemben javítani a Microsoft.



Jony Ive majdnem feladta formatervezői álmait

Több mint húsz évvel ezelőtt, amikor Jony Ive még a Newcastle-i Egyetemen tanulta az ipari formatervezést, identitásválságba került. Egyáltalán nem volt biztos abban, hogy érdemes ezen az úton továbbmennie, hogy ez a neki való szakma, hogy érdekelné, vagy hogy jó lenne benne egyáltalán. Jony apja látta ezt a vívódást, de biztos volt abban, hogy az ipari formatervezés fiának való. Éppen ezért megkérte egy ismerősét, a szakmában akkor igazi sztárnak számító Tom Karent, hogy beszéljen a fiúval.

Karen számos sikeres dizájnt tett már le addig az asztalra, igazi legenda volt a briteknél:

0121-karen2.jpg

Behívta magához Jony-t és körbevitte az Ogle Design nevű cégnél, hogy a fiú lássa, mennyire izgalmas ez a szakma és milyen nagy lehetőségek vannak benne, ha valódi szenvedéllyel dolgozol.

Az eredmény: Jony Ive újra kedvet kapott a formatervezéshez és most, húsz évvel később ő a szakma egyik legnagyobb neve, a világ egyik legismertebb és legjobb dizájnere, akit 2012-ben lovaggá ütöttek munkájáért.

Sir-Jonathan-Ive-008_1.jpg

A történet tanulsága nagyon egyszerű, már-már közhelyes, csakhogy véletlenül pont igaz: még a legnagyobbak is elbizonytalanodnak, ez azonban még nem lehet ok arra, hogy feladd az álmaid. Képzeljétek el, ha nincs ott Karen, mennyire másképp nézne ma ki az a világ, amiben élünk.



Már ássák az Apple űrhajó alapját

Hát régen volt, amikor Steve Jobs a cupertinói városvezetés előtt bizonygatta, hogy miért lesz jó mindenkinek, ha elkészül az Apple új főhadiszállása, de végül csak eljutottunk idáig: már ássák az épület alapját. A munkákról már korábban is lehetett tudni, most azonban a KCBS riportere megosztott egy fotót, amiből kiderül, hogy egész ügyesen sikerült lebontani az új főhadiszállás helyén álló épületeket:

campus2.jpg

Mostantól egyébként erre érdemes számítani: folyamatosan jönnek majd a hírek az épületről, ami várhatóan 2016-ra készül majd el. A környezet addigra teljesen más képet mutat, mint a bontás előtt: akkoriban nyolcvan százaléka beépített volt és csak húsz százalék maradt a természetnek, a munkák végére ez az arány megfordul. Az energiaellátást száz százalékban megújulókból fedezik majd, és egyébként is nagyon zöld lesz az egész.

Vicces részlet, hogy már el is készült az új épület egy darabkája, azon tesztelik az űrhajó kedvéért kidolgozott építési technikát és a betonelemek vizuális hatását. Hogy élőben is meg tudják nézni, mielőtt felépítik ezt az óriást.

apple-campus-2-spaceship-demo-mockup-04.png

apple-campus-2-spaceship-demo-mockup-01.png

Ezt:

Egyébként most már nem félek bevallani azt, amit titokban mindig is éreztem: nekem a tervek alapján egyelőre NEM TETSZIK ez az épület.

Tessék, kimondtam!

Lehet megdobálni kakival.



Mikor jön a másfélszer gyorsabb Mac Pro?

Mindig izgalmas eljátszani év elején azzal a gondolattal, hogy mekkora gyorsulásra lehet számítani a maradék hónapokban. A maradék tízben. Kezdjük rögtön a rossz hírrel: a Mac sokkal fürgébb idén már nem lesz. Az ok egyszerű: az Intel nem mutat be olyan processzort, amelyik jelentős gyorsulást okozna, sőt, 2014. ebből a szempontból elég unalmas lesz.

IntelBroadwell-640x353.jpg

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a MacBook Airt leszámítva 2013. sem az őrületes teljesítményhajszáról szólt (ahogy azt jó előre meg is jósoltuk), már tisztán látszik, hogy a középkategóriás gépek sebessége jó két éven át csak alig-alig változik.

Lássuk, miért vagyunk kicsit borúlátók.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása