Hát régen volt, amikor Steve Jobs a cupertinói városvezetés előtt bizonygatta, hogy miért lesz jó mindenkinek, ha elkészül az Apple új főhadiszállása, de végül csak eljutottunk idáig: már ássák az épület alapját. A munkákról már korábban is lehetett tudni, most azonban a KCBS riportere megosztott egy fotót, amiből kiderül, hogy egész ügyesen sikerült lebontani az új főhadiszállás helyén álló épületeket:

campus2.jpg

Mostantól egyébként erre érdemes számítani: folyamatosan jönnek majd a hírek az épületről, ami várhatóan 2016-ra készül majd el. A környezet addigra teljesen más képet mutat, mint a bontás előtt: akkoriban nyolcvan százaléka beépített volt és csak húsz százalék maradt a természetnek, a munkák végére ez az arány megfordul. Az energiaellátást száz százalékban megújulókból fedezik majd, és egyébként is nagyon zöld lesz az egész.

Vicces részlet, hogy már el is készült az új épület egy darabkája, azon tesztelik az űrhajó kedvéért kidolgozott építési technikát és a betonelemek vizuális hatását. Hogy élőben is meg tudják nézni, mielőtt felépítik ezt az óriást.

apple-campus-2-spaceship-demo-mockup-04.png

apple-campus-2-spaceship-demo-mockup-01.png

Ezt:

Egyébként most már nem félek bevallani azt, amit titokban mindig is éreztem: nekem a tervek alapján egyelőre NEM TETSZIK ez az épület.

Tessék, kimondtam!

Lehet megdobálni kakival.