almalé és kungfu Rólunk

Dr. Dre a coolság Steve Jobsa

drdre032012.jpg

Sokan biztos azt gondoljátok, hogy Dr. Dre csak a Beats Electronics logójára felhúzott arc, aki csak a termék népszerűsítésében vett részt, éppen ezért nincs nagy jelentősége annak, hogy a vállalat felvásárlásával a rapper is az Apple vezetésének tagja lesz, de a Wall Street Journal cikkéből kiderül, hogy nem is tévedhetnél nagyobbat.

Dr. Dre ugyanis Jimmy Iovine-nel együtt nemcsak azt találta ki, hogy miként lehet egy valóban kiváló minőségű fülhallgatómárkát létrehozni, de azt is, hogy hogyan lehet azt menővé, a fiatalok közt elfogadottá, sőt, vágyott eszközzé tenni. Nem ez az első jó brandépítése Dre-nek, gondoljatok csak Marshall Mathersre, belőle is milyen ügyesen felskiccelte Eminemet:

 

Szóval: Dre-ről azt mondják, hogy Jobs-szintű perfekcionista és munkamániás, aki nem ad ki addig egy terméket, amíg nem érzi tökéletesnek és aki szarik a piackutatásra, mert a vásárlók amúgy sem tudják, mire van szükségük. Ezek a hasonlóságok. A különbségek: Dre nem foglalkozik a határidőkkel, a termékre koncentrál és nem a dátumra, valamint ha nem tetszik neki valami, csak annyit mond, hogy “Én ezt nem érzem”, ahelyett, hogy “Gyűlöllek és neked is gyűlölnöd kéne magad!”.

Ezzel együtt Dre komoly feladatot kap: mostantól részt vesz a hardver-, és a szoftverfejlesztésben is, valamint hozzá tartozik majd az Apple menőségének az erősítése is.



Októberben jöhet az iWatch

Ami nem is annyira meglepő, mert már tavaly is voltak olyan elemzők, akik csak idén őszre várták a készüléket, de most a Nikkei és a Recode is úgy értesült, hogy októberben fut be az Apple hordható, órába rakott, iPhone-nal integrált digitális életmódtanácsadója.

iwatch_2.jpg

Vagy kihagytam valamit?

Az időpont egyébként több szempontból is logikusnak tűnik, az Apple évek óta ekkortájt mutatja be azokat a hordozható eszközöket, amik nem iPhone-ok: eredetileg még az iPodok uralták ezt az időszakot, most már az iPadek. Mindenesetre a készülék érkezését kellően előkészítették az iOS 8-cal is, amiben benne van már az életmódtanácsadó app, csak épp nincs még hozzá eszköz, ami ellátná adatokkal:

 



Így fest a WWDC belülről

Manapság már szinte lehetetlen bejutni az Apple fejlesztői konferenciákra. Az utóbbi években megszokott volt, hogy néhány óra alatt elkapkodták a jegyeket, idén meg egyenesen lottót kellett szervezni, hogy igazságos módon tudják kezelni a sokszoros túljelentkezést. És ha nyertél, akkor is fizethettél 355 ezer forintot, hogy ott lehess. Plusz a repülőjegy, meg a szállás, Magyarországról nézve alsó hangon egymilliós túra egy ilyen projekt.

Éppen ezért a legtöbben elképzelni sem tudják, mi folyhat ott. Pedig a WWDC nemcsak a keynote, amit mindannyian követünk, sokkal inkább az utána következő fejlesztői session, ahol az Apple kiválóan képzett mérnökei és programozói segítenek megtalálni a legjobb megoldást a problémáidra. Ezekben a Labs-ekben készültek a fotók, amiket a LoopInsight közölt le:

IMG_2387-420x310.jpg

IMG_2389-420x280.jpg

IMG_2388-420x280.jpg

IMG_2386-420x280.jpg



Bluetooth-on keresztül szívja be az adatokat a HealthKit

Nagy könnyebbséget jelent azoknak a hardverfejlesztőknek, akik nem akarnak az iOS-szel szórakozni, hogy az Apple új egészségfigyelő appja sztenderd bluetooth-kapcsolaton keresztül is képes lesz kinyerni a mérőkészülékekből az adatokat. Ez azt jelenti, hogy mindenféle trükközés nélkül lehet majd párosítani ezeket az eszközöket a mobillal, ami leszívja magának az információkat és feldolgozza őket. Sőt, a felhasználónak sem kell semmit csinálnia, minden automatikusan történik majd a készülékek között.

ios8healthapp.jpg

Ezek alapján minden blueetooth-kompatibilis vérnyomás-, és vércukorszintmérő, hőmérő és egyéb kiegészítő használható lesz a HealthKittel, ami nyilván megkönnyíti majd az elterjedését.

De az igazi kérdés továbbra is az, hogy lesz-e hozzá iWatch, és ha igen, az milyen információkat továbbít majd az alkalmazásnak.




süti beállítások módosítása