A KGI (jó arcok) szerint olyan brutális karácsonyi szezont zárnak idén az iPhone-ok, hogy a piac nagy része majd csak döbbenten piheg.

Itt vannak a számok:

kgi-iphone-2014.jpg

Ha komolyan lehet venni egy jóslatot, és a KGI jóslatait érdemes komolyan venni, akkor az Apple 71 millió készüléket ad majd el az év utolsó negyedévében, amit egy közel 50 milliós negyedév követ.

Összehasonlításként: a tavalyi ünnepi időszakban 51 millió iPhone fogyott. Mindez táblázatba ágyazva még ironmanesebb:

iphone.001_1.jpg

A sláger az iPhone 6-os lesz, jelentősen lemaradva jön majd a 6 Plus. A kisebbik új mobilból majdnem háromszor annyi fogy idén elvileg, mint a nagyobbikból, de versenyben lesz még az 5s is, közel kilencmilliós darabszámmal.

Az elemző arra számít, hogy a karácsonyi időszakban kicsit gyengébben teljesítő 5c és 4s a következő év elején új életre kel majd, mert a kivezetés előtt egy nagyobb promót csap a kihaló modelleknek az Apple, ami akár másfélszeres keresletnövekedésbe is torkollhat.

Nyilván nem győzzünk hangsúlyozni, hogy az Appleblog webshopjában már most is milyen szuper áron vannak az iPhone-ok, 4s 89 ezerért (igen, a hír IGAZ!), 5c 119 ezerért (jól látjátok), 5s 159 ezerért (true story!), 6-os 218 ezerért.