Az Apple egyelőre nem kommunikálta, milyen gépen fut majd a Continuity nevű szolgáltatáscsomag, amivel az iOS-t és az OS X-et kapcsolják össze. A lehetőségek között ugye ott a Handoff, az egyik gépen megkezdett munka másikon való folytatása (itt írtam róla), a híváskezdeményezés és SMS küldés OS X-ről, meg a könnyebb tethering beállítások.

Screen Shot 2014-06-21 at 10.02.30.png

Az operációs rendszer korai változatában azonban azt vették észre, hogy a szolgáltatás csak Bluetooth LE (Low Energy) kompatibilis gépeken megy, vagyis legalább 2011-es MacBook Airen, 2012-es MacBook Prókon, 2012-es iMaceken és 2013-as Mac Prókon. Mivel azonban ez a kikötés nincs hivatalosan kimondva, és a híresztelések szerint az Apple jelenleg is teszteli a Continuity lehetőségeit, talán lesz megoldás régebbi modellek bevonására is. Vagyis lehet, hogy támogatni fogja a csomag a korábbi BT szabványokat.

Amennyiben marad a Bluetooth LE kikötés, a régebbi gépeken adapterek segítségével lehet aktiválni a dolgot. A Netkas.org-nál például sikerült életre kelteni a Continuityt egy 2008-as Mac Prón egy külső átalakítóval, ami azért ígéretes eredmény.

A telefonok tekintetében az iPhone 4S a legkorábbi telefon, ami támogatja az új Bluetooth szabványt, az iOS 8 meg egyébként sem fut el régebbi modelleken. Szóval ezen az oldalon nincs para.

Figyelem. Ha szeretnél Facebookon értesülni a posztjainkról és egyéb dolgainkról, akkor az Almalé és Kungfu oldalát lájkold. Egyébként ugyanezt Twitteren vagy rss-sel tehetitek meg.